1. Groene thee drinken

De key om wittere tanden te krijgen lijkt te gaan om een goede bescherming van je tanden tegen voedselresten. Je kunt hiervoor gewoon goed je tandenpoetsen, flossen en mondwater gebruiken. Maar er zijn ook andere dingen ervoor kunnen zorgen dat je tanden goed beschermd zijn. Wist je bijvoorbeeld dat groene thee goed kan zijn voor je tanden? Deze thee bevat tannine, dat ervoor kan zorgen dat vervelende bacteriën minder goed aan je tanden blijven kleven. Daarnaast zorgt groene thee ook voor een hoger fluoridegehalte in je mond, wat weer zorgt voor een bevorderende aanmaak van tandglazuur.

2. Appel en noten eten voor wittere tanden

Zoals je misschien weet speelt speeksel ook een belangrijke rol in de bescherming van je mond en gebit. Datgene wat je eet kan ervoor zorgen dat de zuurbalans in je mond verstoord raakt en dat is vervolgens weer erg slecht voor je tanden. Speeksel bevat van nature elementen die ervoor zorgen dat de zuren weer geneutraliseerd worden. En wat gebeurt er als je appels en noten eet? Dat zorgt voor een verhoogde aanmaak van speeksel, waardoor de slechtere zure bacteriën worden verminderd. Daarnaast zijn appels en noten hard en schuren tegen je tanden aan waardoor slechte bacteriën minder goed aan je tanden blijven plakken.

3. Pure chocolade is niet alleen lekker

Veel mensen denken dat pure chocolade meerdere gezondheidsvoordelen heeft. Zo heb je misschien wel eens voorbij zien komen dat pure chocola gezond en zelfs ‘goed’ voor je is, al is hier in de praktijk weinig bewijs voor. Maar waar pure chocolade wel goed voor is, is je gebit. In pure chocola zit theobromine. Dit is een stofje dat goed is voor de hardheid van je tanden. Het maakt tandglazuur namelijk sterker, waardoor je tanden goed beschermt worden en er minder snel gaatjes ontstaan.

wat eten voor wittere tanden

4. Aardbeien eten zorgt ook voor wittere tanden

Ook aardbeien zijn goed eten om wittere tanden te krijgen. In aardbeien zit namelijk veel vitamine C en dat is goed voor het verwijderen van vlekken en plak op je tanden. Je kunt deze voordelen dus ook gebruiken om andere dingen schoon te maken. De grootste tip hierbij is om aardbeien te prakken tot je veel pulp overhoudt. Dit goedje moet je dan mengen met wat baking soda, ook wel zuiveringszout genoemd, en dit één keer per week op je tanden aanbrengen. Je zult zien dat dit en goed effect heeft op de witheid van je tanden. Daarnaast werkt het dus ook als een natuurlijk schoonmaak middel om kleine vlekjes te verwijderen.

5. Kaas is baas

Als laatste is het eten van kaas goed voor het krijgen van wittere tanden. In kaas zit namelijk veel calcium, datgene wat goed is voor het aansterken van bijvoorbeeld je botten, maar ook je tanden. Het helpt je tanden niet alleen sterk worden van binnenuit, maar kaas zorgt ook voor een hogere zuurgraad in je mond. In eerste instantie denk je dan misschien dat een hogere zuurgraad juist slecht is. Maar dit is in het geval van zuren en basen juist andersom: hoe lager de zuurgraad, hoe zuurder het is. Kaas zorgt dus voor een hogere zuurgraad waardoor het zuurbalans weer verbetert. Dit gaat ook verkleuring van je tanden tegen.