Per munt mag er een poging gewaagd worden om met een gigantische grijpmachine een van de mooie prijzen van winkelcentrum Gelderlandplein te grijpen. Daarnaast is er voor kinderen ook van alles te beleven. Zij kunnen meedoen aan de Kids Icons speurtocht en er is een grijpmachine met uitsluitend speciale kinderprijzen. Het is het eerste feestelijke event dat in 2019 door het winkelcentrum georganiseerd zal worden ter ere van het 50-jarig bestaan.

Grote verscheidenheid

Het Gelderlandplein opende in december 1968 als een klein kluster winkels aan de rand van de Amsterdamse binnenstad en breidde zich in de loop der jaren steeds verder uit. In de jaren ‘90 werd het winkelcentrum deels overdekt en werden er appartementen toegevoegd. In 2016 werd de laatste herontwikkeling van Gelderlandplein afgerond met toevoeging van extra winkels en een hotel. Daarmee werd het het eigentijdse winkelcentrum dat het vandaag de dag is: de ultieme one-stop-shop voor zowel dagelijkse als luxegoederen.

winkelcentrum gelderlandplein buitenverldert amsterdam MAN MAN

In het centrum verzamelden zich nationale en internationale retailers, restaurants, supermarkten en andere foodspots, van grote ketens tot lokale ambachtslieden. Bijzonder is een aantal speciaalzaken dat al generaties lang gevestigd is op Gelderlandplein: tabakszaak Van Lookeren, Rick Moorman House of Men voor maatpakken, La Valise voor luxe tassen en koffers, Zwartjes van 1883 voor een luxe schoenencollectie en Bröring voor slaapcomfort. Dit aanbod is aangevuld met de Japans-Koreaanse supermarkt Shilla, groentespeciaalzaak La Fourchette, ambachtelijke stadsbakker Jongejans, KAAS en ZO en vishandel Kroon. Maar ook de bekende winkels als Albert Heijn, drogisterij Etos, parfumerie Douglas en Eye Wish Opticiens. Voor modeliefhebbers zijn er Modehuis Blok, Bronwasser woman, Rogge en Pauw met merken als Hugo Boss, Marc Cain, Armani, Woolrich, Max Mara, Ted Baker, Mochino en Tod’s. Naast dit enorme aanbod staat Gelderlandplein bekend om haar schone uitstraling: stadskrant Het Parool bekroonde dit zelfs met de titel ‘Het schoonste winkelcentrum van Nederland’. Om de totaalbeleving compleet te maken staan er verschillende werken van internationale kunstenaars als KAWS, Joel Morrison en Donald Beachler tentoongesteld door het Gelderlandplein.

Bereikbaarheid van winkelcentrum Gelderlandplein

Voor optimale bereikbaarheid rijdt de Gelderlandpleinlijn, een gratis ov- verbinding tussen Buitenveldert en de Zuidas. Daarnaast is er een overdekte parkeergarage (P1) waar je 1,5 uur gratis parkeert en zelfs 2,5 uur gratis op P2 en P3. De winkels zijn 7 dagen per week geopend.

GoldGrabber

Tussen 27 en 31 maart krijgt het winkelende publiek bij iedere besteding van minimaal € 15,- een gouden GP50 munt. Deze munt kan verzilverd worden bij de GoldGrabber op het centrale plein van het winkelcentrum Gelderlandplein, waar men een gokje kan wagen om een capsule te grijpen. In iedere capsule zit een voucher voor een prijs, beschikbaar gesteld door een van de winkeliers waaronder een op maat gemaakt shirt, een beauty set, een minuut gratis winkelen bij AH XL en een varia aan cadeaubonnen. Alle vouchers kunnen direct ingewisseld worden bij de betreffende winkel en shoptegoeden mogen de hele maand besteed worden.

winkelcentrum gelderlandplein buitenveldert Amsterdam MAN MAN

Kids icons speurtocht

Vanaf woensdag 27 maart kunnen kinderen meedoen aan de Kids Icons speurtocht. In en rondom het Gelderlandplein staan imposante ballonkunstwerken van kunstenaar Micha de Haan. Allemaal geïnspireerd op iconen uit een ieders jeugd.  Het is mogelijk om tot en met 31 maart mee te doen aan de speurtocht en fantastische prijzen te winnen; elke dag een shoptegoed ter waarde van € 100,- en een fantastische hoofdprijs.