Miljardairs zijn vreemde vogels, of toch niet?

Wanneer je dus naar die miljardairs kijkt lijkt het logisch om te denken dat ze over een één of andere ‘superkracht’ of ‘gave’ beschikken. Maar nee, dit zijn ook gewoon mensen. Net als jij. Wel beschikken ze over bepaalde (karakter)eigenschappen wat ze heeft toegestaan te slagen, tot buiten hun wildste dromen om. Jij zou zomaar over dezelfde kenmerken als deze rijken der aarde kunnen beschikken.

man man eigenschappen miljardair lifestyle eigenschappen

1. Je deinst niet terug wanneer je faalt

Het creëren van imperium gaat niet zonder slag of stoot. Uit onderzoek is gebleken dat miljardairs niet enkel degene zijn die een idee verzinnen waar anderen simpelweg niet op komen. Nee, zij zijn juist degene die constant zoeken naar verbeteringen en optimalisaties. Ze durven risico’s te nemen en leren van fouten in plaats van op te geven.

2. Je bezit een diploma

Ja, je leest dat high-profile miljardairs als Bill Gates, Mark Zuckerberg en Steve Jobs school drop-outs waren. Zij verdienden belachelijke bedragen terwijl hun mede-studenten netjes zaten te leren. Maar wanneer we naar de daadwerkelijke cijfers kijken zien we dat 77% van alle miljardairs op z’n minst een bachelor titel op hun naam hebben staan. So be cool, stay in school.

miljardair eigenschappen man man 2

3. Je sterrenbeeld is: Waterman

Gekeken naar de statistieken blijkt dat de meeste miljardairs het sterrenbeeld Waterman hebben. Dus ben jij geboren in de maand januari/februari, dan ziet jouw horoscoop er waarschijnlijk zo uit:

Waterman: ’De kans is groot dat je een yacht koopt. Of een eiland, of zoiets..’

4. Je bent een work-aholic

Wanneer voor jou die 9 tot 5 durende werkdag enkel voelt als een warming-up, dan heb je dit gemeen met de miljardairs. Zij zijn constant bezig met nieuwe ideeën en het verbeteren daarvan terwijl de werknemers om vijf uur hun spullen laten vallen en hun avond vullen met bankhangen en eindeloos Netflix staren.

miljardairs man man lifestyle

5. Je bent constant bezig jezelf te verbeteren

Wanneer je bankaccount ongeveer gelijk staat aan die van Bruce Wayne neem je niet zomaar genoegen met jezelf. Miljardairs zijn constant bezig met het verbeteren van vaardigheden, het ontwikkelen van nieuwe talenten en het verwerven van meer kennis. Reflecteer naar jezelf wat je passies zijn, bedenk wat je altijd al hebt willen doen/kunnen en doe er wat mee.

6. Je hebt een bescheiden levensstijl

Oké, deze geldt zeker niet voor elke miljardair. mocht jij jezelf later tot de rijken der rijken kunnen beschouwen, dan raden we je ook zeker niet aan een sober, bescheiden leven te leiden. Toch zien we dat miljardairs zich vaker focussen op hun werk, dan op het extravagante spenderen van geld.

miljadairs lifestyle eigenschappen man man

7. Je bent nieuwsgierig van aard

Wanneer er één ding is dat alle miljardairs gemeen hebben is dat hun passie/drang om alles te weten en constant te willen leren.

8. Je neemt risico’s

Of je nou een school drop-out bent, je werk opzegt om voor jezelf te gaan beginnen of investeert in aandelen waar niemand in gelooft, miljarden verdienen zonder risico’s is niet mogelijk. Wanneer je kiest voor veilige keuzes is de kans reëel aanwezig dat je een steady inkomen verdient, maar de miljoenen miljarden waar we van dromen zullen dan niet gerealiseerd worden.

 

miljardair lifestyle man man eigenschappen

9. Je bent productief in je vrije tijd

Volgens enkele miljardairs is de sleutel tot rijkdom heel simpel: Verveling. Mits je deze goed benut natuurlijk. Dom wegpagina’s scrollen en Netflix afleveringen non-stop kijken zal je geen miljarden opleveren. Ben jij degene die z’n vrije tijd productief benut, dan is de kans groter dat jij succesvol wordt.

10. Je ziet geld niet als de drijfveer

Natuurlijk mogen we dromen van een extravagante levensstijl, maar dit moet niet de drijfveer zijn om een bepaald idee / concept uit te werken en te gaan ondernemen. Dit moet voortvloeien uit passie. De passie en de drang om jouw idee of product daadwerkelijk te ontwikkelen en succesvol te maken.