Wil ik wel kinderen?

Jullie ontmoeten elkaar, jullie worden verliefd en beginnen een relatie. In de eerste roes van verliefdheid wordt meestal wel gesproken over het krijgen van kinderen, maar op dat moment lijkt dat allemaal nog zo ver weg. Het krijgen van kinderen hoort er voor de meeste vrouwen nu eenmaal bij. Voor mannen is deze wens wat minder aanwezig, of zelfs helemaal niet.

Er zijn trouwens genoeg uitzonderingen op deze ”regel”, deze man wil kinderen met al zijn 6 vrouwen.

Er wordt vaak gedacht dat je tegen de tijd dat je 40 bent alles hebt gezien en gedaan in je leven. Helaas is dit vaak niet zo. Je wilt nog reizen en een spontane avond op stap kunnen met je vrienden. Als er nog een waslijst aan onafgevinkte items op jouw bucketlist staat, moet je dan maar gewoon aan kinderen beginnen omdat jouw partner dit wil? Het antwoord op deze vraag is simpel. ‘Nee’.

 

partner man man 02

Blijf eerlijk

Het is belangrijk dat je eerlijk blijft, zowel tegen je partner als tegen jezelf. Als het vanaf de start van jullie relatie duidelijk is dat jij eigenlijk niet zo’n behoefte hebt aan slapeloze nachten of gejank tijdens het ontbijt, dan moet zij deze keuze respecteren. Als dit betekent dat jullie relatie daardoor eindigt, so be it. Je bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die je neemt, een ander heeft niet het recht om keuzes te maken voor jou.

De opties

Er zijn twee opties in situaties als deze. Als jij en jouw partner goed over dit onderwerp hebben kunnen praten, kan het voorkomen dat zij aangeeft genoegen te nemen met het feit dat er nooit een kind zal komen. Toch moet je jezelf de kritische vraag stellen of dit ook echt zo is. Kan je partner hier echt genoegen mee nemen? Je wilt geen relatie met iemand die jou verwijt dat zij geen moeder is. Het is mooi als jullie er samen uit kunnen komen, maar wees je bewust van de risico’s als dit niet zo is.

Hoe moeilijk het maken van een keuze zoals deze ook is, uiteindelijk wil je bij de juiste persoon terecht komen. Dus als je partner kinderen wil en jij niet, dan is dit waarschijnlijk niet de juiste persoon voor jou.