Wijnfles openen zonder kurkentrekker

Vroeger werken de wijndrinkers vooral aan vrouwen gekoppeld, maar tegenwoordig zijn het ook veel mannen die niet vies zijn van een Chardonnay of een Valpolicella op zijn tijd. Zo veelzijdig als de smaken van verschillende wijnen zijn, zo veelzijdig kunnen ook de manieren om een wijnfles te openen. Daarom hebben wij hier vijf tips waarmee jij je vrienden kunt verrassen bij het wijn drinken.

1. Open de fles met gereedschap

Wil jij bij het wijn drinken graag wat van je technische vaardigheden laten zien? Maak de wijnfles dan open met een schroef en een hamer. Je duwt de schroef in de kurk en met de schroevendraaier draai je hem nog ietsje dieper. Vervolgens kun je met de achterkant van je hamer de kurk er weer uit trekken. In plaats van een hamer kun je ook een knijptang gebruiken.

2. Open je fles wijn met je schoen

wil je toch liever niet met een fles rode wijn tegen je muur slaan? Door met je schoen tegen de fles te slaan krijg je de kurk er ook wel uit. Ga zitten en klem de fles ondersteboven stevig tussen je knieƫn. Sla dan met je schoen op de bodem van de fles en blijf dit herhalen tot dat de kurk uit de fles komt. Zorg wel dat je fles weer op tijd recht houd, want anders kan je eerder je dweil pakken dan een lekker glaasje inschenken.

3. Wijnfles openen met een fietspomp

Wanneer je een fietspomp in de buurt hebt, dan kan je daar ook op een originele manier je wijnfles mee openen. Steek het mondstuk van de fietspomp in de kurk en begin te pompen. Dankzij de druk op en door de kurk zal de kurk vanzelf gaan loskomen en uit de fles poppen.

4. Tikjes tegen de muur

Als je geen tools bij de hand hebt, dan is het een optie om de wijnfles tegen de muur te tikken. Wikkel de onderkant en zijkanten van de fles in een doek en tik met de onderkant van de fles ritmisch tegen de muur aan. Doe dit net zo lang tot dat de kurk in de fles loskomt. Wikkel dan wel echte alleen de onderkant en zijkanten goed in, zodat de trillingen door kunnen komen.

5. Maak een fles wijn open met je sleutel

Sleutels werken niet alleen goed bij het openen van deuren. Het is ook prima gereedschap voor het openen van een wijnfles. Haal de beschermcapsule van de fles en steek de sleutel daarna schuin in de kurk. Draai de kurk nu rond met je sleutel en trek hem omhoog. Zo zul je zien dat je in no-time je wijn kunt drinken. Dit werkt het beste met een dunne sleutel zodat hij makkelijk in de kurk gedraaid kan worden.

Wij hopen dat het gelukt is en dat je zit te genieten van de wijn, proost!