Al rijdend sinds 1864

De route van de ‘Wine Train’ is gemaakt door de eerste miljonair van San Francisco, Samuel Brannan. In 1864 bouwde hij de spoorlijn om bezoekers naar zijn vakantieoord in het noorden van de Napa Valley te brengen. Vanwege zijn scheiding moest hij de spoorlijn verkopen aan California Pacific Railroad, die het spoor gebruikte voor de economische en agrarische ontwikkelingen van de Napa Valley.

 

Na de komst van de auto gingen steeds minder mensen met de trein, waardoor ze hem eigenlijk wilden stoppen. Uiteindelijk wisten ze hem toch te behouden en nu kan je genieten van het prachtige uitzicht en lekker Californisch eten in de vintage trein.

De Napa Valley ‘Wine Train’

Aan boord van de elegante 100-jarige trein verken je de Napa Valley met de meest gevierde wijnen van Californië. Alle 8 wagons zijn omgetoverd tot gezellige ruimtes waar je lekker kan eten, genieten van het uitzicht en natuurlijk wijn kan proeven. Er zijn vier verschillende soorten ritten die allemaal tussen de twee en drie uur duren. Bij alle pakketten kan genieten van een uitgebreide maaltijd, vaak van vier gangen, met bijpassende wijnen. Daarnaast is er een winkel waar je alle geproefde wijnen kan kopen. Zo kun je ook thuis nog na genieten van de lekkerste Amerikaanse wijnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Napa Valley Wine Train (@winetrain)

Napa Valley ‘Adventures’

De Napa Valley Wine Train heeft ook verschillende ‘Adventures’ waardoor het een leuk uitje is voor iedereen. Zo kan je mee met de drie uur durende Afternoon Tea service, waar je lekker hapjes, verschillende soorten thee en natuurlijk mousserende wijnen voorgeschoteld krijgt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Napa Valley Wine Train (@winetrain)

Ook hebben ze een twee uur lang durend Murder Mystery Dinner. Onderweg los je samen met de andere passagiers een moord op terwijl je geniet van een driegangendiner gepaard met een heerlijke pinot noir. Als laatste kan je er ook je vrijgezellenfeest of bruiloft vieren. Dit wordt er sowieso eentje die je nooit meer vergeet.