Wat is het verschil tussen een frituurpan en een Airfryer?

Misschien ten overvloede, maar het zou kunnen dat je niet precies weet wat het verschil is tussen een frituurpan en een Airfryer. Daarom volgt hier nog even kort een lesje Airfryers voor Dummies! Waar de klassieke frituurpan gebruikt maakt van frituurolie om snacks of andere lekkernijen in te frituren, maakt de Airfryer gebruik van hete lucht. Deze heteluchtfriteuse is dus eigenlijk te vergelijken met een oven. De snacks worden namelijk net als in de oven gegaard door middel van hete lucht, die met behulp van een ventilator op hoge snelheid rond het voedsel circuleert. Zodoende dient de Airfryer als een gezond alternatief voor de frituur, aangezien er geen gebruik wordt gemaakt van frituurvet. Het is daardoor wel belangrijk dat je van tevoren checkt of de snacks of producten die je wil frituren geschikt zijn voor de Airfryer, want dat is niet altijd het geval.

 

Een handig bakje voor in de Airfryer is te koop bij Wibra

Misschien heb je zelf wel een Airfryer in de kast staan en gebruik je deze regelmatig. Het zal je dan ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat deze behoorlijk vies kan worden. In de uitschuifbare lade van de Airfryer, waar je je snacks instopt om ze op te warmen, wordt het namelijk vrij snel een rommeltje. Hier blijven na het frituren namelijk veel etensresten achter, zoals kruimels of paneermeel. Daarop speelt Wibra nu heel handig in, want ze verkopen sinds kort siliconen mandjes die speciaal ontwikkelt zijn voor gebruik in de Airfryer. De siliconen structuur van de mandjes zorgen ervoor dat ze bestand zijn tegen hitte, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor gebruik in de Airfryer. Bovendien zijn ze op maat gemaakt en passen ze precies in de lade van jouw Airfryer. Bekijk hier nu snel een video ter inspiratie:

@wibranl Mandje klaar? Airfryen maar! Met behulp van deze bakjes houd jij je airfryer lekker schoon, ideaal! Zo hoef jij je na het bakken geen zorgen meer te maken over het schoonmaken van je airfryer 🥰👋 #wibra #wibranederland #airfryer #airfryerrecipes #airfryertiktok #budgettips #datdoejegoed ♬ original sound – xxtristanxo