5. Get Even

Als een groep tieners op een Britse eliteschool een geheim genootschap opricht met als doel hun pestkoppen te ontmaskeren, leidt dit tot de dood van een van die pestkoppen. Ze vermoeden dat iemand hen de moord op hun klasgenoot in de schoenen probeert te schuiven. Zal het ze lukken om te achterhalen wie hier verantwoordelijk voor is? Deze Britse thrillerserie heeft iets weg van Mean Girls, maar de ambiance is vele maler donkerder.

4. The Lincoln Lawyer

Mickey Haller, gespeeld door Manuel Garcia-Rulfo, erft de praktijk en een aantal hoofdpijndossiers van een vermoorde collega-advocaat. Eén van die dossiers is die van een ontwikkelaar van videogames, gespeeld door Christopher Gorham, die ervan wordt beschuldigd zijn vrouw om het leven te hebben gebracht. Terwijl Haller het mysterie probeert te ontrafelen, realiseert hij zich dat hem hetzelfde lot beschoren zou kunnen zijn als dat van zijn vermoorde collega. Hallers kantoor bevindt zich geheel in stijl op de achterbank van een Lincoln Town Car, wat leidt tot een aantal wilde achtervolgingsscènes in Los Angeles. Onlangs verscheen het tweede seizoen van de serie, die meteen de koppositie op Netflix veroverde.

3. Murderville

Will Arnett de rol van detective Terry Seattle, die misdaden oplost samen met een aantal onwetende, stuntelende partners. Deze partners, gespeeld door onder andere Conan O’Brien, Marshawn Lynch, Kumail Nanjiani, Annie Murphy, Sharon Stone en Ken Jeong, weten niet wat er aan de hand is en moeten losse eindjes aan elkaar zien te knopen. Het plot gaat nooit helemaal zoals je zou verwachten, en dat is precies de bedoeling van deze serie waarin improvisatie een belangrijke rol speelt.

2. Inside Man

Een Amerikaanse crimineel in de dodencel en een dominee in een rustig Engels stadje worden met elkaar verbonden door de Britse journaliste, die naar een Amerikaanse gevangenis komt om hulp te krijgen bij een verhaal dat ze aan het schrijven is. Dit lijkt dit een onschuldige opzet, maar niets is natuurlijk wat het lijkt. De hoofdrollen worden vertolkt door Stanley Tucci, David Tennant en Lydia West.

1. The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

In deze duistere parodie op psychologische thrillers met vrouwen in de hoofdrol, weet een vrouw met liefdesverdriet niet zeker of ze wel of niet getuige is geweest van een moord. Ze drinkt namelijk overmatig veel alcohol in combinatie met medicijnen die zijn voorgeschreven door haar therapeut. Daardoor heeft ze regelmatig hallucinaties en lijdt aan een verlammende angst voor de regen. De politie bestempelt haar daarom als gek en gelooft niks van haar getuigenis. Ondanks dat besluit ze er alles aan te doen om te bewijzen dat ze niet gek is en wel degelijk getuige is geweest van een moord.