The Glenlivet

The Glenlivet is in 1824 opgericht door George Smith en is de oudste legale distilleerderij in Schotland. Het whiskymerk is de kenmerkende Speyside Single Malt die bekend is om zijn erfgoed en als visionair binnen de Single Malt categorie. De Livet vallei was de perfecte locatie voor illegale distillatie. George Smith’s distilleerderij was de eerste die legaal ging produceren en de naam ‘The Glenlivet’ werd een beschermde naam. Vandaag de dag is The Glenlivet opgebloeid tot één van de grootste whiskymerken ter wereld. 

The Glenlivet Captain’s Reserve

Het nieuwste pareltje dat The Glenlivet aan zijn portfolio kan toevoegen is Captain’s Reserve. Het is een eerbetoon aan Captain Bill Smith Grant, de achterkleinzoon van George Smith, die na gevochten te hebben in Frankrijk in de Eerste Wereldoorlog ook vocht voor het voortbestaan van The Glenlivet distileerderij. Door de Captain doorstond The Glenlivet de drooglegging en de grote depressie in de Verenigde Staten. De whisky is gerijpt in Franse cognacvaten, wat een extra rijke dimensie in smaak toevoegt en zorgt voor de smaak van zoete mandarijnen in siroop, rijpe gepocheerde peren en rozijnen omhuld met chocolade. In combinatie met de kenmerkende romigheid en citrus nuances van The Glenlivet is deze nieuwe Single Malt de ultieme samensmelting tussen de Franse glooiende wijngaarden en de Schotse Hooglanden.

The Glenlivet Captain's Reserve MAN MAN

Wij van MAN MAN hadden het privilege om de Captain’s Reserve te proeven. Alleen al bij het ruiken van de whisky komen zoete en fruitige aroma’s vrij. De geur van honing, abrikozenjam met tonen van zoet kaneelbrood en een subtiele sensatie van pittige drop komen je tegemoet. Bij de eerste slok proefden wij direct het genot van sappige mandarijnen in siroop, rijpe gepocheerde peren en rozijnen. Deze zijn omhuld met chocolade, gevolgd door een zachte en smaakvolle finish.

Gezien het feit dat The Glenlivet Captain’s Reserve dé must-have is voor jouw whiskyverzameling, zijn er ook enkele essentials die niet aan jouw mancave mogen ontbreken. Dit zijn 10 whisky essentials die elke whisky liefhebber moet bezitten.