Vanaf 1 januari werkt WhatsApp niet meer op de onderstaande telefoons

Mocht je je familie op een oude telefoon aankomende jaarwisseling een gelukkig nieuwjaar willen wensen? Dan heb je echt pech, want WhatsApp zet ieder jaar de werking van de app op verouderde apparaten stop en dit jaar is dit weer precies hetzelfde. Vanaf 1 januari werkt WhatsApp daardoor niet meer op 47 verschillende telefoons die meer dan tien jaar geleden zijn uitgebracht. Een aantal van die telefoons zijn de iPhone 5, de iPhone 5c, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S2, Galaxy S3 mini en nog vele andere, waaronder ook verschillende telefoons van Hawaï, Sony, LG, Grand en Lenovo. Weet je niet zeker of jou telefoon hieronder valt? Maak je dan niet direct druk, want gebruikers van de telefoons krijgen eerst een waarschuwing voordat de app stopt met werken, zodat je er eventueel nog iets aan zou kunnen doen. Voordat het te laat is.

 

Minste aantal gebruikers

Op welke telefoons WhatsApp straks niet meer werkt wordt bepaald door te kijken naar welke apparaten en de software het oudste zijn en welke apparaten de minste gebruikers hebben. Deze telefoons hebben vaak niet de laatste beveiligingsupdates of missen bijvoorbeeld de functionaliteit die nodig is om WhatsApp te kunnen blijven gebruiken. En daarom is de keuze van WhatsApp dan ook op deze telefoons gevallen.

WhatsApp-werkt-niet-meer-telefoons

Probeer deze hack

Mocht je een telefoon hebben waar WhatsApp straks niet meer op werkt? Maar wil je toch graag de app blijven gebruiken? Dan zou je het besturingssysteem kunnen proberen te updaten via de instellingen, maar als dat echt niet werkt, zit er niets anders op dan een nieuw apparaat kopen, waarop WhatsApp wel ondersteunt wordt. En dan is het handig om niet voor een telefoon te gaan die niet al negen jaar oud is, want dan zit je volgend jaar met hetzelfde probleem.