WhatsApp niet meer te gebruiken op oudere iPhones

WhatsApp heeft de gewoonte om oudere iPhones en Android toestellen op gegeven moment niet meer mee te nemen in hun updates. Dat komt doordat de toestellen dan niet het vereiste besturingssysteem hebben. Er wordt namelijk constant aan de app gewerkt om nieuwe functies toe te passen. Die worden gebaseerd op de nieuwere besturingssystemen en werken niet op oudere systemen. Helaas betekent dat voor sommige telefoons ook dat ze geen gebruik meer kunnen maken van de app. Vaak kan de nieuwste iOS namelijk niet op de verouderde apparaten geïnstalleerd worden. Dit keer zijn de iPhone 5 en 5c de dupe hiervan.

 

WhatsApp zelf geeft op hun site al aan dat je minstens iOS 12 nodig hebt om de app te kunnen gebruiken. Daarmee hebben ze de FAQ waarschijnlijk alvast geüpdatet voor later dit jaar, wanneer de verandering ingaat. Ook WABetaInfo laat weten dat je binnenkort WhatsApp niet meer kunt gebruiken op de iPhone 5 en 5c. De site houdt verandering van WhatsApp bij en haalt informatie uit testversies van de berichtenapp.

whatsapp niet beschikbaar op verouderde besturingssystemen

Vervang je iPhone 5 of 5c voor 24 oktober

Als het goed is zal de verandering ingaan op 24 oktober 2022. Dat geeft de melding aan die mensen krijgen die nog een iPhone gebruiken die geen iOS 12 heeft. De melding moedigt je aan op je telefoon te updaten, maar dat zal bij de iPhone 5 en 5c helaas niet gaan. Die gaan namelijk niet verder dan iOS 10.3.

Gebruik je een iPhone 5S, 6 of 6S, dan kun je WhatsApp nog gewoon gebruiken zolang je de iOS geüpdatet hebt. Maar wie heeft dat nu zolang al niet gedaan? In ieder geval is dit het perfecte excuus om je oude iPhone 5 of 5c in te ruilen als je die nog steeds gebruikt. Anders zul je een alternatief moeten vinden. Voor Android ligt de grens bij Android 4.1, een versie die allang niet meer ondersteund wordt door Google.