Minder seks door onze grote vriend Netflix

Van een filmavondje tot het bingewachten van een super spannende serie. Sinds Netflix in ons leven verscheen heeft het al veel kijkplezier gebracht. Echter is het zo dat een ander favoriet onderdeel van ons leven hier onder te lijden heeft. Namelijk ons seksleven. Dit blijkt uit een onderzoek van PanelWizard in opdracht van Acties.nl. Het onderzoek werd gehouden onder 1.110 Nederlanders, allen in een relatie. De conclusie was redelijk shocking. Hieruit bleek namelijk dat één op de vijf minder vaak zin heeft in seks dan ze eigenlijk zouden willen. De provincie Noord-Holland heeft het het zwaarst in de slaapkamer door Netflix. Utrecht daarentegen ervaart de seksuele hinder het minst. En dit alles heeft te maken met het enorme aanbod films, series en televisieprogramma’s op Netflix of andere alternatieven.

Minder seks door Netflix MAN MAN

Laat je smartphone buiten de slaapkamer

Niet alleen de Netflix of andere alternatieven, maar ook de smartphone blijkt een echte moodkiller te zijn voor je seksleven. Maar liefst 23% van de ondervraagden zegt dat zijn seksleven er weleens bij inschiet door het eigen smartphonegebruik of die van de ander. De veertigplussers zijn hier het meest vatbaar, terwijl je in de veertiger jaren de beste seks hebt. Opvallend is dat het percentage onder de jongeren veel lager is. De smartphone is in de provincie Limburg de grootste spelbreker tussen de lakens. Overijssel daarentegen het minst.

Waarom Netflix boven de normale tv?

Eindelijk zit je voor de televisie. Maar dan komt het volgende punt wat voor wat onenigheid kan zorgen, namelijk Netflix of lekker ouderwets de televisie. Veertig procent van de ondervraagden kijkt vaker naar Netflix of andere alternatieven dan de normale tv. Vooral jongeren geven aan dat ze dit liever doen dan naar 4 reclames te moeten kijken tijdens een programma. Een grappig feitje uit het onderzoek is onlangs alle alternatieven er nog steeds ruzie wordt gemaakt om de afstandsbediening. Maar liefst één op de vijf Nederlandse stelletjes maakt met enige regelmaat ruzie om de afstandsbediening.

Geef je seksleven weer een boost en steek er genoeg tijd en energie in. Begin met het vaker uit zetten van je Netflix en laat je smartphone in de woonkamer liggen. Het zal het seksleven van jouw en je partner goed doen.