1. Wees eerlijk tegen jezelf

Maar liefst 60% van de Nederlanders is niet tevreden met hun baan, waarom doen we er dan niet wat mee? Heb het lef en het zelfrespect om de zaken die jou niet zinnen in het leven te veranderen. Leef het leven volgens jouw regels en verander alles waar je ontevreden over bent. Mensen die meedogenloos en unstoppable zijn zuiveren alles uit hun leven waar ze geen genoegen mee nemen.

2. Concurreer niet met anderen, zorg ervoor dat ze met jou concurreren

De meeste mensen meten zich met anderen, ze zijn constant bezig met de resultaten en het gedrag van anderen. Iedereen binnen hun branche zien zij als “tegenstander” en daarom zijn ze een soort competitie gestart. Door te kopiëren wat anderen doen vind je het licht niet opnieuw uit. Richt je niet op je omgeving, maar focus je op je eigen werk. Alles daarbuiten kun je zien als externe ruis.

3. Je bent nooit uitgeleerd

Gewone mensen zijn opzoek naar entertainment. Buitengewone mensen hebben behoefte aan educatie. Indien je de beste wilt zijn in wat je doet, zul je moeten beseffen dat je nooit bent uitgeleerd. Je stopt nooit met het slijpen van je skills, vaardigheden en kennis.
niet te stoppen eigenschappen unstoppable man man 2

Foto via

4. Neem de schuld op je wanneer jij iets verpest

Wanneer jij er een potje van maakt, ga dan ook niet met vingers wijzen, neem de schuld op je en verman jezelf.

Implementing extreme ownership requires checking your ego and operating with a high degree of humility. Admitting mistakes, taking ownership, and developing a plan to overcome challenges are integral to any successful team. – Jocko Willink

5. Laat je werk voor je spreken

Praten is niets waard, dat kan iedereen. Aan de andere kant is hard en goed werk zeldzaam. Terwijl iedereen aan het socialisen is werk jij hard door. Niemand kan om jouw werk heen, ondanks dat je er niet over opschept. Jouw resultaten laten een onuitwisbare indruk achter.

6. Maak duidelijke doelen

Volgens tal van psychologische onderzoeken, zijn de meest motiverende doelen duidelijk omschreven en tijdsgebonden. Je doelen kun je ofwel focussen op je gedrag (ik ga langs 5 klanten per dag) of je kunt je focussen op de uitkomst (ik zorg dat ik per dag 2 klanten binnen haal). Voor veel mensen is gedrag een fijne maatstaf, maar wanneer je echt om resultaten geeft dan kun je je beter focussen op de uitkomst.

While a fixation on results is certainly unhealthy, short-term goals can be useful developmental tools if they are balanced within a nurturing long-term philosophy.  –  Josh Waitzkin

niet te stoppen eigenschappen unstoppable man man 1

7. Handel direct

Je moet zaken niet te lang analyseren of jezelf nutteloze vragen gaan stellen. Door meteen te anticiperen en aan de slag te gaan maak je het tastbaar. Door te doen kom je ervan zelf achter wat er moet gebeuren en geef je antwoord op de helft van je vragen. Totdat je actie onderneemt, blijft alles hypothetisch.

8. Blijf proberen

Je mist ieder schot die je niet neemt. Veel mensen durven het simpelweg niet aan, de angst om te falen is voor hen te groot. Je kunt enkel unstoppable worden wanneer je blijft proberen. Je kunt simpelweg niet alles doen wanneer het jou uitkomt, je moet altijd ready zijn. Een excuus is makkelijk gevonden, maar ga de confrontatie aan.

If I fail more than you, I win.  –  Seth Godin

niet te stoppen eigenschappen unstoppable man man

Foto via

9. Begin voordat je klaar bent

Onderstaande quote omvat het allemaal. De meeste mensen wachten op het juiste moment of totdat ze genoeg geld en connecties hebben. Ze wachten tot het moment dat ze “zeker” zijn. Maar dat geldt niet voor mensen die unstoppable zijn, die beginnen nu, nee die begonnen vorig jaar. Ze begonnen voordat ze wisten waar ze aan begonnen, voordat ze geld hadden en voordat anderen in hun geloofden. Het enige wat ze nodig hadden was de stem in hun hoofd, de drive die hun motiveert om door te gaan.

The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.  –  Chinese proverb

10. Maak geen uitzonderingen

Het moment dat je uitzonderingen gaat maken ben je fucked. Een uitzondering verlegd grenzen die je niet meer recht kunt trekken. De afspraken die je met jezelf maakt moet je nakomen, hoe klein of hoe groot ook. Spreek je met jezelf af om iedere nacht 6 uur te slapen, dan kom je er na 6 uur slapen uit en laat je de wekker niet nog eens snoozen. Je bent als mens krachtig genoeg om je emotionele en fysieke gevoelens te doorbreken, maak hier dan ook gebruik van!

Met deze eigenschappen ben je niet te stoppen, ga ervoor en laat je niet afleidden van jouw doelen.