Wanneer we op vakantie zijn, duurt het slechts enkele uren, voordat we onszelf afvragen waarom we dag in dag uit naar kantoor gaan. Dit weegt nauwelijks op tegen dat weekje vakantie, wat na 3 dagen werken alweer vergeten is. Een nieuwe studie suggereert dat het ‘vakantie-effect’ wel een maand kan duren en serieuze voordelen heeft voor je gezondheid.

reizen gezond man man

Onderzoekers van de Universiteit van Californië, San Francisco en Harvard ontdekten dat het nemen van een vakantie van slechts zes dagen kan leiden tot genetische veranderingen: die stress verminderen, het immuunsysteem stimuleren en enkele risicofactoren voor dementie en depressie verminderen.

De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op een onderzoek, waarbij 94 gezonde vrouwen naar een zes-daags verblijf zijn gegaan in Californië. Er werd voor en na de vakantie bloedonderzoek gedaan. Daarnaast moesten alle 94 vrouwen een enquete invullen, waarmee hun mentale toestand kon worden gemeten. Degenen die op reis waren geweest, ervoeren zelfs weken na hun trip, positieve gevoelens. Het effect op 20.000 geanalyseerde genen was ontzettend positief. Met name bij de genen die het immuunsysteem en stress regelen, overtrof een 6-daagse vakantie, de verachting.

Laat je baas dit artikel lezen of leg uit dat je wegens je gezondheidsredenen met je vriendin naar Bali moet.