Parka

De jas steeg in bekendheid toen het Amerikaanse leger de fishtail parka’s inzette om militairen warm te houden. Maar tot een aantal jaar geleden werd de parka nog niet geschaald als fashion item, door de bulky look die het had. Nu heeft de jas zijn plek verdiend tussen de over- en trenchcoats.

Hieronder verschillende manieren om je parka deze winter goed te stijlen.

Formeel

Hoewel de parka een typische streetwear jas is, zien we deze jassen steeds vaker verschijnen in combinatie met een formele outfit. En dat kan ook prima. Om een parka op je formele outfit te rocken, is het van belang dat je gaat voor een gedetailleerd model. Draag een minimalische parka. Deze zal je namelijk kunnen rocken op verschillende formele outfits Рzelfs over je pak. Dit hoeft echter niet te betekenen dat het een saai geheel moet worden. Je kan wel degelijk een gekleurde parka dragen om je formele outfit een sportieve update te geven. Een katoenen parka zal goed matchen met je formele look. Combineer deze look met nette schoenen en een goed paar sokken en je bent ready to go. 

parka-rood-formeel-manman

parka man man 01

Parka

YOURTURN €60 Shop nu
parka man man 02

Parka

Petrol Industries €100 Shop nu
parka man man 03

WEXFORD - Parka

Minimum €200 Shop nu

Klassiek groen

Zoals eerder benoemd droegen Amerikaanse militairen in de jaren 50 fishtail parka’s om zich te weren tegen de kou. Deze jassen waren groen. Logisch; voor de camouflage. Nog altijd is dit de meest toegankelijke en gebruikte kleur voor de parka. Dit is de ideale kleur om je casual outfit af te maken. Rock hem met donkere jeans en grijze items om de militaire look af te maken. Check hieronder hoe de jas gedragen kan worden.

parka-formeel-manman

parka man man 04

JORBENTO - Parka

Jack & Jones €100 Shop nu
parka man man 05

WINTER ROOKIE MILITARY - Parka

Superdry €140 Shop nu
parka man man 06

RON - Parka

Suit €200 Shop nu

Andere mogelijkheden

Natuurlijk is het groen classic. Dat neemt niet weg dat andere kleuren parka’s onderdoen aan groen. Integendeel. Een zwarte, beige, navy, witte en zelfs oranje parka is kei hard. Als je gaat voor een opvallende kleur, match deze dan met basic items. Kleuren als grijs en zwart zullen mooi staan bij je jas en houden je outfit in balans.

parka-orange-manman

parka man man 08

Trasher Woods parka van katoen

Chasin' €150 Shop nu
parka man man 10

Parka met capuchon en klepzakken

RVLT Revolution €200 Shop nu
parka man man 11

Gewatteerde parka met klepzakken

Scotch&Soda €290 Shop nu

Heb je toch liever een ander model dan een parka? Dit zijn de beste modellen om de winter door te komen.