Werkt een baardroller wel of niet voor een vollere baard?

Niet iedere man heeft het geluk te zijn geboren met de juiste genen. Nu hoef je ook niet echt een baard als Hagrid uit Harry Potter te hebben, maar een beetje volle baard geeft je toch net even wat meer uitstraling. Een klein probleem is er wel: veel mannen hebben geen evenwichtige haargroei op het gezicht. Natuurlijk kun je de rest van je leven prima gelukkig zijn door je netjes glad te scheren, maar wil je wel een echte baard hebben, dan zul je de trukendoos open moeten trekken. Vraag jij jezelf af of een baardroller wel of niet werkt? Lees dan verder.

 

De baardroller kan wel degelijk bijzonder effectief zijn om die vervelende kale plekken te bedekken of om je baard voller te doen lijken. Het slechte nieuws is dat je het met alleen een baardroller niet gaat redden, het is namelijk een hulpmiddel. Kortom, het wordt tijd om je assortiment hulpmiddelen uit te breiden. Om dat op de juiste manier aan te pakken is het zinvol om eerst te weten hoe de baard groeit.

Welke rol speelt testosteron in je baardgroei?

Het belangrijkste onderdeel van de baardgroei zijn niet de haren, maar de hoeveelheid testosteron. Heb je daar te weinig van, dan is de kans groot dat je slechts een beperkte haargroei hebt. Testosteron bevordert namelijk de aanmaak van onder andere de gezichtsbeharing. Mocht je dus je afvragen waarom de baard van je vader een stuk dunner wordt, dan ligt dat aan de hoeveelheid van dat hormoon. Hoe ouder je wordt, des te minder van dat hormoon er wordt geproduceerd. Echter zijn er ook tips om je testosteron te verhogen. Het goede nieuws is dat je de groei van je baardharen, ook als je wat minder gezegend bent, kan stimuleren.

baardgroei stimuleren baardroller serum

Een serum stimuleert de haargroei van binnenuit

Om je baardgroei een zetje in de goede richting te geven is het van belang dat de baardharen (en de snorharen) ook echt kunnen groeien. Heb je van nature weinig gezichtsbeharing, dan zal je de natuur een handje moeten helpen. Om je alvast uit de droom te helpen: je gezicht vaker scheren gaat niet werken. Je zal namelijk je huid moeten voeden met een serum.

De actieve ingrediënten zoals ingrediënten Neoxyl en Myristoyl Pentapeptide-17 stimuleren de groei van de zogenaamde kleine vellusharen. Dit zijn als het ware de inactieve haarzakjes waaruit de baardharen kunnen groeien. Een behandeling met een serum zorgt ervoor dat de baardgroei gestimuleerd wordt. Een serum als Spectral BRD kan je ook gebruiken om de dekking van je baardharen te verbeteren. Dit serum bevat specifieke ingrediënten als Nanoxidil, Piroctone Olamine en Adenosine. Hiervan is klinisch bewezen dat het de baardgroei stimuleert. Dus wil je een vollere baard of die kale plekken in je baard weg hebben? Dan is een serum iets dat werkt.

baardgroei set roller

Baardgroei set

Bol.com €21,95 Shop nu

Hoe moet je een baardroller gebruiken?

Met het gebruik van een serum ben je er nog iet. Je voedt dan wel de huid, maar je zal er ook voor moeten zorgen dat de bestandsdelen van het serum in je huid worden opgenomen. Alhoewel de huid in feite redelijk vocht doorlatend is, is het geen garantie dat het ook zo eenvoudig werkt. Hier komt de baardroller om de hoek kijken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat door middel van microneedling de baardroller de opname van de ingrediënten uit het serum stimuleert. Je zorgt er als het ware voor de de huid open gaat staan en de bestandsdelen makkelijker door de bovenste huidlaag kunnen worden opgenomen. Het zorgt er voor dat je duizenden kleine gaatjes krijgt die zich vullen met het serum en zo hun werk kunnen doen. Gebruik de roller gewoon twee keer per week en masseer de huid daarna goed in met een serum. Binnen enkele weken zul je het verschil zien.

Nu je weet dat een baardroller, in combinatie met een serum, wel werkt om je baardgroei te stimuleren, wordt het tijd voor de volgende stap. Bekijk de 10 producten voor baardverzorging.