De ruimte

Bij het creëren van een goede eigen werkplek, is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende punten:

Beperk de afleidingen: Haal alles weg wat niet met werk te maken heeft, dit zorgt alleen maar voor afleiding. Bewaar die PS4 en fotoboeken maar voor de woonkamer!

Plaatsing van meubels: Plaats je bureau bij een raam, zodat je van de zon kunt genieten en vitamine D op kunt doen.

Houd het clean: Zorg voor een clean bureau, laat niet alles overal slingeren. Ruim aan het eind van de dag je bureau even op, zodat je de dag erna fris kunt beginnen.

Plaats wat groen: Plaats hier en daar een plant, het liefst zo een waar je bijna niks aan hoeft te doen. Een plant op je bureau zorgt ervoor dat je minder stress hebt.

thuis werken MAN MAN

Stoel

Wanneer je veel achter een bureau zit, is het van belang dat je op een goede stoel zit. Die bureau stoel van 4 tientjes waarbij je enkel de hoogte kunt verstellen gaat helaas niet werken. Investeer in een ergonomische bureaustoel, die je onderrug voldoende steun biedt. Voor een goede houding, houd je jouw voeten plat op de grond en zitten je bovenbenen paralel aan de vloer. Vergeet niet regelmatig even op te staan, zet een goede kop koffie.

Bureau

Bij een goede bureaustoel hoort ook een goed bureau. De grootte van het bureau is afhankelijk van welk werk je doet, de een heeft meer ruimte nodig dan de ander. Let er wel op dat je niet voor een te klein bureau gaat. Ondanks de ruimte die je bespaart, zul je er op langer termijn last van krijgen. Schermen worden als maar groter en wie weet wil je in toekomst 2 schermen naast elkaar hebben. Wanneer je bureau staat, stel je scherm zo in dat de bovenkant van het scherm op ooghoogte is.

thuis werken MAN MAN 2

Technologie

Naast een bureau en goede stoel zijn er nog een aantal dingen waarin je moet investeren. Denk bijvoorbeeld aan een printer of scanner. Ook is het geen slechte investering om een goede headphone aan te schaffen. Of een platenspeler voor een heerlijke klassieker op de achtergrond. Als laatste is het een wijze keus om te investeren in een goed koffiezet apparaat, aangezien je de hele dag thuis werkt. Zonder koffie, geen werk! Probeer voor de afwisseling deze whiskey koffie van Jack Daniels.