Hoe het zit

Podcasts zijn veel meer dan verzamelingen liedjes. In feite is het een audio-uitzending, een bestand dat kan worden opgeslagen op een apparaat, zoals de oorspronkelijke iPod (vandaar ook podcast: iPod en broadcast blended). NRC en VPRO zijn bijvoorbeeld een samenwerking gestart, de Presidential Podcast, waarin luisteraars op de hoogte worden gebracht van het laatste achtergrondnieuws uit Amerika. Handig!

Shot of a young man tying his shoelaces before a runhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/806124.jpg

Druk druk

Steeds meer nieuws wordt via podcasts gebracht. Ideaal voor ons leventje in een wereld waarin we nauwelijks tijd overhouden om een relaxmoment in te lassen voor onszelf, een kop koffie te drinken met die vriend of op jacht te gaan naar een nieuw item voor in je kledingkast. En dan wordt er wel verwacht dat je je wel even verdiept in zaken die oh zo interessant zijn, maar net-niet-belangrijk-genoeg om keer op keer je kostbare tijd aan te besteden. De uitkomst? De podcast! Een ware trend voor tijdens het autorijden, een rondje hardlopen of het ophangen van de was.

Aanraders

Onze aanraders? VPRO heeft dus een heel eigen kanaal aan podcasts over dingen die spelen in de maatschappij. Daarnaast is er heel simpel de site ‘Podcast Luisteren’, met een enorm uiteenlopend aanbod aan onderwerpen. Ook geïnteresseerd in Engels-talige podcasts? Beluister eens onze selectie aan TED-talks of check de top 50 die The Guardian eind vorig jaar samenstelde. Genoeg om je kennis te verbreden en je wereld te verrijken.