Om welke vinger draag je een ring?

Niet elke vinger is even geschikt voor een ring en elke vinger vertelt een ander verhaal. Het is daarom ook belangrijk om te weten waar je een ring plaatst en wat voor ring dit is. Dit zijn de verschillen tussen de ring en vingers:

Pink

De pink is waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt bij een ring. Een ring gaat immers enkel om de ringvinger toch? Dat is niet helemaal waar. Een ring kan om alle vingers gedragen worden als het maar passend is. De pink heeft geen verwijzing naar vroeger en maakt het dan ook geschikt om een (extra) ring voor esthetische genoegdoening te dragen. De pinkring kan groot en klein zijn, maar een subtiele ring is het mooist omdat anders de pink verdwijnt onder de ring. Films over gangsters, die de pinkring droegen, hebben het bekend gemaakt maar dat betekent niet dat ook jij er zo uit komt te zien. Gelukkig maar.

Ringvinger

Het meest vertrouwde voor de man is de ringvinger. Hier ligt de traditie, van het trouwen, aan ten grondslag. In Europa wordt deze ring voornamelijk om de linkerhand gedragen, maar dit is meer een keuze dan wet. Uitspraken dat de zenuw van de ringvinger direct naar het hart gaan, blijken meer weg te hebben van een romantisch verhaal dan van waarheid. Kan je een ring om je ringvinger dragen wanneer je niet getrouwd bent? Ja, maar dan wel uitsluitend bij je rechterhand.

om welke vinger ring dragen

Middelvinger

Een vinger doe meerdere betekenissen heeft. In deze context is het de vinger dat het grootst is van alle vingers, uitzonderingen daargelaten. Doordat die het grootst en het langst is, zorgt dit ervoor dat je ring ook groter moet zijn om erop te passen. Aangezien de middelvinger dicht tegen de wijsvinger ligt, is dat soms niet het meest praktische. Een te grote flamboyante ring kan meer dan eens in de weg zitten bij je dagelijkse activiteiten. Kies je voor een ring die bij de middelste vinger hoort, stapel dan geen grote ringen op elkaar. Je bent immers geen rapper.

Wijsvinger

De vinger die in een mensenleven het meest gebruikt wordt, in samenspraak met de duim natuurlijk. De wijsvinger van vroeger was de belangrijkste vinger en daar werd ook een ring van allure aan gehangen. Door de vele veranderingen door de eeuwen heen is dat echter helemaal verwaterd. Een ring om deze vinger kan erg fraai zijn, maar is nog meer onderhevig aan slijtage dan welke ring dan ook. Uit praktisch oogpunt kan een andere vinger beter zijn omdat de positie van een ring toch belemmerend kan zijn. Laat dit je niet weerhouden om er één te dragen. Rock fraaie zilveren sieraden met motief om zo uit de grijze massa te springen.

Duim

De duim? Jazeker, de duim kan ook dienen als compagnon van de ring. Een duim is het dikst en breedst van alle vingers, dus wanneer je een ring hierbij gaat dragen is het gegarandeerd een statement. Ben je fan van ringen en wil je juist een statement maken? Dan is de duim dus je beste vriend. Een grove opvallende ring past het best op je duim omdat je een statement wil maken en niet wil dat de ring weg valt tegenover je hand. Houd de rest van je hand wel rustig. Dus geen vijf ringen aan een hand maar één, of misschien twee als je durft.

Kortom: sieraden kunnen de stijl van een man wel degelijk verrijken. Je moet alleen weten hoe je het doet.