WA-verzekering voor je auto

Wanneer je een auto aanschaft, ben je verplicht om minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit is de goedkoopste en dus de minst uitgebreide verzekering die je in Nederland voor je auto af kunt sluiten. Wat dekt een WA-verzekering? In dit geval wordt schade die jij anderen toe doet verzekerd. Dit houdt in dat wanneer jij schade aan andere auto’s, weggebruikers en passagiers veroorzaakt je verzekert bent. Natuurlijk ben je niet verzekerd wanneer jij zonder rijbewijs en/of na het nuttigen van alcohol en drugs achter het stuur kruipt. Meestal kies je voor deze verzekering wanneer de waarde van je auto laag ligt, bijvoorbeeld wanneer deze al 10 jaar oud is.

WA+ of beperkt cascodekking voor je auto

Wil je je auto net iets beter verzekeren dan met een WA-verzekering? Dan kun je kiezen voor een WA+ verzekering, ook wel beperkt cascodekking genoemd. Met deze verzekering ben je voor dezelfde dingen verzekerd als de gewone WA verzekering, alleen ben je ook beschermt bij diefstal en inbraak, ruitschade, natuurschade en brandschade. Bij natuurschade kun je bijvoorbeeld denken aan schade door onweer, hagel, storm en wateroverlast. De meeste mensen kiezen voor deze verzekering wanneer hun auto tussen de 6 en 10 jaar oud is.

Allrisk-verzekering voor je auto

Een allrisk-verzekering is de duurste en meest uitgebreide verzekering die je in Nederland kunt afsluiten voor je auto. In dit geval ben je voor alles verzekerd wat een WA+ verzekering ook biedt, plus schade door eigen toedoen en vandalisme. Wanneer jouw auto veel waard is, is het slim om je auto allrisk te verzekeren. De meeste mensen met een nieuwe tot 6 jaar oude auto, kiezen voor een allrisk-verzekering. Heb jij op dit moment een WA-verzekering maar wil je je auto beter verzekeren of is jouw auto allrisk verzekerd maar wil je een goedkopere verzekering? Overstappen van autoverzekering kan hier!