Een winterjas draag je bij 10 graden Celsius of lager

De belangrijke vraag voor het najaar: bij welke temperatuur draag jij een winterjas? Het antwoord: wanneer de temperatuur zakt naar onder de tien graden, dan is een tussenjas vaak niet voldoende. Een winterjas is dan wel zo prettig. Om niet al te veel kou te vatten, is het belangrijk om een wat warmere jas aan te trekken. Geen stress, er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om je met een winterjas nog steeds stijlvol te kleden.

Zo is de puffer bijvoorbeeld een uitstekende optie. De puffer is een heerlijke warme jas, zeker wanneer deze gewatteerd is. Ook is deze makkelijk met een vest of trui te combineren. Hier zijn korte en lange varianten van beschikbaar. Ook kan de parka een goede optie zijn. Zeker als deze wind en waterdicht is zit je in een parka gegoten tijdens de winterdagen. De capuchon op deze jas is ook praktisch met het Nederlandse klimaat waar een regenbui met regelmaat op de loer ligt. Op zoek naar een iets nettere jas? De nette lange jas is altijd een veilige en stijlvolle keuze. Zeker wanneer deze van wol gemaakt is, of licht gewatteerd is. Deze is perfect te combineren met een nette pantalon en een coltrui, maar kan ook mooi staan bij een simpele spijkerbroek.

welke jas bij welke temperatuur

De tussenjas draag je tussen 10 en 16 graden Celsius

Wanneer de temperaturen weer wat stijgen, naar 10 tot 16 graden, kan de winterjas wat oncomfortabel worden. Om zweten en overbodige warmte te voorkomen, is het lekker om hiervoor een andere jas te dragen. Gelukkig zijn er genoeg stijlvolle opties voor een tussenjas.

Zo is het baseballjack een stijlvolle, sportieve optie, zeker in combinatie met een hoodie. Met een iets hogere temperatuur is ook een denim jacket zeer geschikt. Deze is goed te combineren met een T-shirt. Wanneer het iets frisser is, gaat deze ook goed samen met een coltrui. Wanneer je het iets netter op wilt zoeken, kun je voor een trenchcoat gaan. Deze iets langere jas zorgt voor een klassiek Britse uitstraling, zeker wanneer je er een overhemd onder draagt. De winterjas blijven dragen met een paar lagen minder eronder is natuurlijk ook nog een optie.

welke jassen zijn er draag je temperaturen

Welke jas draag je in de zomer?

Wanneer de warmte in aantocht is, kan de tussenjas ook wat te warm worden. Toch is het dan soms ook lekker om een jas bij de hand te hebben. Zeker wanneer er een klein briesje in aantocht is, of de avond valt. Uiteraard hangt dit ook af van hoe warm het is. Met 25 graden is een T-shirt bijvoorbeeld vaak voldoende.

Een optie is bijvoorbeeld om een luchtige jas te dragen wanneer de avond valt. Ook kun je simpel een trui of vest over je shirt doen. Zeker een vest is praktisch, want die kan je nog open doen en lekker laten doorluchten. Een andere stijlvolle middenweg is om een overhemd over je shirt heen te dragen. Deze zijn vaak nog luchtiger, maar voorkomen dat je armen direct worden blootgesteld met een frissere temperatuur.

Uiteraard zijn er nog tal van andere mogelijkheden, en vindt niet iedereen een bepaalde jas even geschikt bij elke temperatuur. De ene heeft het bijvoorbeeld van nature snel warm, terwijl een ander redelijk snel rillerig is. Draag dus vooral wat op dat moment voor jou goed voelt.