Max Verstappen is de man van het moment in de Formule 1

De Formule 1 heeft de laatste jaren in Nederland gigantische stappen gezet. Dat is te danken aan één man: Max Verstappen. De 25-jarige Limburger in dienst van Red Bull Racing rijdt de concurrentie in 2023 het snot voor de ogen en stevent in volle vaart af op zijn derde achtereenvolgende wereldtitel. In 2022 wist hij die titel op soortgelijke wijze te prolongeren. Dat was na het epische 2021-seizoen, waarin Verstappen in de allerlaatste ronde van het seizoen in Abu Dhabi wist af te rekenen met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Ook 2023 is zoals gezegd naar de hand gezet van Max Verstappen. De Nederlander wist van de 14 tot nu toe verreden races er liefst 12 te winnen, waarvan 10 achter elkaar. Twee weken terug op Monza pakte hij de tiende op rij, waarmee hij het record van meeste achtereenvolgende overwinningen op rij af wist te snoepen van Formule 1-legende Sebastian Vettel, die er in 2013 negen won. Aankomend weekend gaat Verstappen in Singapore op jacht naar zijn elfde overwinning op rij.

Welke andere banen/functies zijn er binnen een F1-team?

Goed, genoeg lofzang voor Verstappen. Door de prestaties van de Nederlander is de F1-wereld geïmplementeerd als droomwereld waar menig jongetje zich later maar al te graag in wil mengen. Hoewel dat waarschijnlijk niet als coureur zal zijn, maar er zijn genoeg andere functies binnen een F1-team (het fabrieks/kantoorpersoneel even daargelaten).

Zo is er een directeur, in de F1 ook wel teambaas genoemd. Bekende mensen die dat zijn zijn bijvoorbeeld Christian Horner van Red Bull Racing en Toto Wolff van Mercedes. De teambaas werkt over het algemeen samen met meerdere piefs die allemaal hun eigen onderdeel binnen het bedrijf hebben. Zo heeft elk team een financieel, technisch en commercieel directeur. De financieel en commercieel directeuren zijn verantwoordelijk voor elke financiële zaak binnen het team. De technisch directeur is verantwoordelijk voor de bouw van de auto en belast met de leiding over de ontwerpers, ingenieurs en mecaniciens

De technisch directeur heeft ook weer tal van mensen onder zijn hoede, zoals de hoofdontwerper, het hoofd aerodynamica en het hoofd van de afdeling R&D (research & development) dat zich bezighoudt met innovaties en het onderzoeken van nieuwe technieken, tactieken en materialen. Daar kom je vanzelfsprekend niet zomaar terecht. Veel van deze medewerkers hebben eersteklas opleidingen gevolgd aan een technische hogeschool of universiteit. Maar dromen mag altijd!