Welke complimenten vinden vrouwen wel leuk om te horen?

Jouw vriendin verdient wel honderd complimenten en om succesvol te flirten kan je die complimenten ook goed gebruiken. Maar welke werken er wél en welke werken er niet? Via onze vriendinnen van Fem Fem weten we nu met welke opmerkingen we goed voor de dag komen.

 

1. Haar gevoel voor humor

Hoe iemand eruit ziet is niet geheel onbelangrijk, maar het meeste kijken we toch naar het innerlijk. En wat is er dan leuker dan gigantisch de slappe lach hebben met je vriendin of date? Net zoals wij graag grappig gevonden worden, geldt dit ook voor vrouwen. Complimenteer haar dus zeker met haar droge, sarcastische of geniale gevoel voor humor.

2. Zeg dat ze intellectueel is

Intellectueel betekent dat iemand brede interesses en veel kennis heeft. Door je vriendin of date intellectueel te noemen, laat je zien dat ze inhoud heeft. Daarnaast toon je ook aan dat je vindt dat ze een ‘waardevolle inbreng’ heeft en verstand heeft van waar ze over praat. Dit is één van de complimenten waarmee je binnen bent.

complimenten

3. Noem concrete dingen van haar uiterlijk

Vind je je vriendin of date knapt en wil je haar dat laten merken met complimenten? Hou het dan niet te algemeen, maar benoem duidelijk wat je nou zo knap vindt. Of dat nou haar ogen, haren, billen of lippen zijn; de kans is groot dat ze aan haar uiterlijk veel aandacht besteedt en je opmerking dus zal kunnen waarderen.

4. Complimenteer wat ze heeft bereikt

Haar kledingkeuze of uiterlijk is leuk om te complimenteren, maar nóg leuker vinden vrouwen het als je aangeeft hoe goed ze het doen op zakelijk gebied of in hun privéleven. Heeft ze een promotie gehaald? Is ze klaar met studeren? Of heeft ze iets anders tofs bereikt? Geef haar er complimenten over! De kans is groot dat deze haar nog lang zullen bijblijven.

Vrouwen vinden het zonder twijfel leuk om te worden gecomplimenteerd, dus op dat gebied ben je met deze complimenten binnen. Check ons overzicht van 5 dingen die elke vrouw verlangt in een relatie voor nog meer tips.