Criminelen zijn dol op verborgen ruimtes in auto’s

Dat criminelen de voorkeur hebben voor snelle auto’s zal je niet vreemd in de oren klinken. Zo is Audi al jarenlang een geliefd merk onder criminelen, maar dat heeft niet alleen met de snelheid te maken. Voor criminelen is het (laten) aanbrengen van verborgen ruimtes in een auto minstens zo belangrijk. Op die manier maken ze het voor de opsporingsdiensten nog moeilijker om bepaalde zaken zoals drugs en geld te vinden. Ondertussen heeft de politie genoeg van het legale karakter van dit soort aanpassingen en gaan er stemmen op om die soort veranderingen strafbaar te maken.

Modificatie kost minimaal 3000 euro

De reden voor de politie om het aanbrengen van verborgen ruimtes strafbaar te maken is niet zo zeer om het criminelen moeilijk te maken. Die blijven immers inventief. Het gaat ook om het aanpakken van autobedrijven die dergelijke aanpassingen aanbieden. Het is immers volledig legaal en het levert een autobedrijf al snel 3000 euro op. Op zich is dat vreemd als je weet dat het bezitten van een auto met een verborgen ruimte wél strafbaar is. Word je betrapt op het bezit van zo’n aangepaste wagen, dan wordt je auto direct in beslag genomen en vernietigd. Desondanks blijven dergelijke aanpassingen populair en zijn er in 2019 als 340 auto’s in beslag genomen.

renault clio (1)

Kia Picanto, de Renault Clio en de Volkswagen Golf 7 zijn populair

Opvallend genoeg zijn het vaak niet de snelle auto’s die zijn voorzien van verborgen ruimtes. Mocht je dus denken dat het hier om een snelle Audi gaat, dan is dat een vergissing. Vooral de Kia Picanto, de Renault Clio en de Volkswagen Golf 7 lenen zich uitstekend voor dit soort aanpassingen. De reden: de wagens zijn minder opvallend en trekken dus minder snel de aandacht van de politie. Daarnaast zijn deze wagens prima geschikt om extra ruimte te realiseren in de achterbank, het dashboard of het middenconsole. Dergelijke aanpassingen worden zeer professioneel uitgevoerd. Zo gaat het openen van zo’n verborgen ruimte minder eenvoudig dan je zou denken. Je hebt bijvoorbeeld een magneet nodig, een speciale knop of je dient zelfs een bepaalde combinatie van knoppen te gebruiken voor de verborgen ruimte kan worden geopend.