Welke apps maken je iPhone traag?

Misschien is het je al eens eerder opgevallen dat Facebook een energieslurper is, maar ook andere apps zijn soms vervelend. Hieronder lees je welke apps je van je iPhone kan verwijderen om hem sneller te maken.

Facebook

Facebook is een van de meest gebruikte apps en kost veel rekenkracht. De app is namelijk constant op zoek naar updates en meldingen waardoor het op de achtergrond veel energie slurpt. Dit zorgt ervoor dat je accuduur minder lang is en dat de prestaties van je telefoon verminderen. En zeg nou zelf, is het echt zo belangrijk dat je constant ziet wat Facebook te vertellen heeft? De Facebook-app verwijderen is dus een handige keuze om je schermtijd te verminderen en daarnaast de prestaties van je iPhone flink te verbeteren.

Snapchat

Snapchat heeft een functie waarmee je locatie constant gedeeld wordt met je vrienden. Dit gebeurt via GPS en dat kost veel energie omdat je telefoon constant signalen aan het versturen is. Het is dus handig om deze functie uit te zetten of Snapchat te verwijderen als je iPhone sloom is geworden.

welke apps maken iPhone traag sloom

TikTok

TikTok is een app die energie slurpt door constant video’s te zoeken en te downloaden. Dat is een energievretend proces en maakt je iPhone een stuk slomer.

Nieuws-apps hebben ook invloed op je telefoon

Nog een categorie apps die veel energie slurpen zijn nieuws-apps, vooral als je notificaties hebt ingesteld waardoor de apps constant informatie blijven opvragen. Ook deze apps kan je dus beter verwijderen als je een trage iPhone hebt.