De carrière van Leonie ter Braak

Leonie ter Braak is geboren op 28 september 1980 in Buurse. Ze begon haar carrière als fotomodel en presentatrice voor RTV Oost. Zo presenteerde ze de televisieprogramma’s Prikkels en Vet plat. Ook presenteerde ze van 2007 tot 2011 het praatprogramma En dan nog even dit. Haar eerste acteerrol was die van Eva in Van Jonge Leu en Oale Groond.

 

Eind 2017 ging ze voor SBS6 werken, waar ze onder andere Shownieuws, Kinderen kopen een huis en HLF8 presenteerde. Ook was ze te zien aan de tafel van Vandaag Inside, Ladies Night en deed ze mee aan Wie is de Mol. Bij de laatste verliet ze in de 8e aflevering als 6e deelnemer het programma. Begin oktober 2022 werd bekend dat Leonie ter Braak vanaf januari 2023 voor RTL gaat werken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door leonieterbraak (@leonieterbraak)

Het adellijke huis dat ze kochten

Voordat Leonie en Floris dit huis kochten, was het in bezit van een baron. Na zijn overlijden hebben zijn erfgenamen de woning te koop gezet en heeft de presentatrice het van hen gekocht. Het pand heeft een woonoppervlakte van 340 vierkante meter en in totaal 14 kamers. Ze hebben genoeg ruimte voor gasten want er zijn maar liefst acht slaapkamers en twee badkamers. Dit is allemaal verdeeld over vier woonlagen en een zolder en kelder. Koken kunnen ze in de grote woonkeuken. Tot slot hebben ze een vrijstaande garage waar een auto in geparkeerd kan worden.

Het feit dat dit pand van een adellijke familie was, zie je zeker terug in de prijs. Ondanks dat hebben Leonie en Floris goed onderhandeld. Zo was de vraagprijs eerst 1.925.000 euro, maar hebben zij het gekocht voor 1.650.000 euro. Dit betekent dat ze 275.000 euro minder hebben betaald. Netjes! Daarbovenop hebben ze alles met eigen geld betaald waardoor er geen hypotheek meer op rust. Toch zou er nog een aardig bedrag naar de verbouwing gaan, want zoals je op de foto’s hieronder ziet, is er nog aardig wat werk. Zie hieronder de foto’s van de woning of kijk op Bekendeburen.

Miljoenenpand Leonie ter Braak

Miljoenenpand Leonie ter Braak - woonkamer