De èchte Luikse wafel haal je hier

Als je Luik bezoekt, mag je de stad niet verlaten zonder een heerlijke Luikse wafel geproefd te hebben. Op iedere hoek in de stad kom je oog in oog te staan met een van zo’n heerlijke wafeltentjes. Maar de échte fijnproevers en wafel-liefhebbers gaan naar Une Gaufrette Saperlipopette. Deze wafelbar is een ware walhalla voor de zoetekauw: pannekoekjes, chouquettes (soort van gesuikerde soesjes), muffins en chocoladebroodjes lachen je in de etalage al toe.
Wafel

Une Gaufrette Saperlipopette staat dus ook bekend om zijn typische Luikse wafel. Voor slechts 1,80 euro ben jij in bezit van deze heerlijke delicatesse. Maar je zult niet de enige zijn! Bereid je wel voor op een wachtrij bij Une Gaufrette Saperlipopette, want de mensen staan meestal tot buiten aan te schuiven voor de Luikse lekkernijen.

De winkel Milk

In de zijstraten van de grote winkelstraat vind je MILK; een winkel waar hippe, jongen Luikenaren op zoek gaan naar hun eigen stijl. De concept store ligt aan de Rue St Adalbert 5 en telt drie verdiepingen aan streetwear en sportswear voor mannen en vrouwen. Je vindt er trendy merken zoals Adidas, Fila, Eleven Paris, Veja, Fred Perry, Levis, Obey, Carhartt, Han Kjøbenhavn en nog veel meer.

Milk luik

Lunchen bij Au tableau qui dit des bêtises

Dit lunchplekje met een veel te lange naam is de perfecte plek voor day drinking. De wijnbar ligt op steenworp afstand van de Sint Pauluskathedraal. Hier kan je namelijk een andere delicatessen krijgen, de slakken of terwijl escargots.

WhatsApp Image 2019-04-14 at 14.50.34

374 treden voor je lol

De trappen van Bueren zijn de bekendste trappen van Luik, misschien wel van heel België. Deze 374 treden tellende trap mag je tijdens een bezoek aan de stad zeker niet overslaan. Je komt de trappen tegen als je vanaf de Place Saint-Lambert richting de Sint-Bartholomeüskerk loopt. Ze liggen wat verscholen in een straatje, maar als je eenmaal dit straatje binnenloopt dan kun je niet meer om de enorme trappartij heen. De Bueren trappen verbinden het historisch centrum van Luik met de resten van de Citadel van Luik. De zware beklimming van de trap is echter meer dan de moeite waard. Eenmaal boven gekomen word je beloond met een prachtig uitzicht heb over de stad en de omliggende plaatsen. Vervolgens kun je een mooie wandeling maken door langs de ruïnes van de citadel en een voormalig klooster.

Time to momo trap

Diner bij Le Labo 4

Le Labo 4 doet zijn naam eer aan, want het restaurant is een oud scheikundepractica lokaal wat sindsdien niet meer veranderd is. Het restaurant is ingericht met schoolbanken, een schoolbord met formules en spoelbakken. Ook de benamingen van de gerechten zoals thesis (voorgerecht), antithese (hoofdgerecht) en synthese (dessert) sluiten perfect aan bij het concept. De gerechten zijn rijk van smaak, het personeel is kundig en ook voor de wijnliefhebbers hebben ze een flink aantal mooie wijnen. Al met al is Le Labo 4 een heerlijke plek om je avond door te brengen.

Uiteten luik

Kroegen en terrassen

De sfeer zit er lekker in, want bij een aantal zonnestralen stormen de Luikenaren de terrassen op. Het is genieten, want zo worden de glazen rijkelijk gevuld met het gouden Belgische trots.

Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds hangt er een gezellige sfeer in de stad. Een aanrader om lekker door de stad te struinen en op kroegentocht te gaan.

Overnachten in het Amosa Hotel

Ben je op zoek naar een betaalbaar verblijf in de stad Luik? Dan is het Amosa Hotel de plek om te overnachten. Het ligt middenin het bruisende centrum van de stad. Je loopt binnen een paar minuten naar verschillende bezienswaardigheden in de stad.

Weekendje Luik, hoe doe je dat?

• Je kunt vanuit Nederland met alle comfort van de NS International afreizen naar Liège Guillemins. Dit station ligt op zo’n 2 kilometer van de stad, maar met bus 1 of 4 ben je binnen 10 minuten in het centrum. Je kunt ook een taxi nemen voor een tientje.
• Ga je met de auto naar Luik, houd er dan rekening mee dat parkeren €20 per dag kost. Veel hotels houden, bij gebrek aan een eigen parkeergelegenheid, dezelfde tarieven aan.
Download de App Time To Momo op je telefoon, zodat je up to date route krijgt door de stad Luik.
• Als je 2 dagen in Luik bent, is het al de moeite om een Liège City Pass te kopen. Hiermee heb je gratis toegang tot de fijne musea van de stad en kun je gratis mee met een stadswandeling.
• In het weekend naar Luik? Houd er rekening mee dat de winkels op zondag gesloten zijn.