Lang haar bij mannen: hot or not?

Lange golvende lokken als Tarzan of de lange coupe van wielrenner Peter Sagan; wat vinden de vrouwen van dat lange haar? Waarschijnlijk ben je hier terechtgekomen omdat je zulk lang haar wil of al hebt. En nu wil je het liefst een antwoord op je vraag. Helaas hebben we geen zwart-wit antwoord voor je klaarliggen. Sommige vrouwen houden er van, en sommige vinden het afschuwelijk. De ene staat het wel, en bij de andere weer niet. Niet iedereen heeft hetzelfde oog en smaak voor je Tarzan-lokken. Maar er zijn wel veel factoren die bepalen hoe goed of slecht je lange haar door vrouwen wordt ontvangen. Wij noemen ze even voor je op.

 

1. Hygiëne en styling

Misschien wel één van de belangrijkste dingen: hygiëne. Wanneer je van dat stroef, onverzorgd haar hebt zullen vrouwen niet zo snel op je lange lokken afstappen. Waarom? Wij willen toch ook geen vrouw met onverzorgd haar? Of nou ja, liever niet! Lang onverzorgd haar bij mannen vinden vrouwen – om het maar grof te zeggen – vies. Dus als je steeds opmerkingen krijgt over hoe slecht je haar eruitziet, kan het een kwestie van styling of hygiëne zijn, of je hebt gewoon pech.

wel of geen lang haar bij mannen

Styling verschilt ook heel erg bij de vrouwen. De ene vinden het lang, maar terug geborsteld leuk. De ander geeft de voorkeur aan dat het in een paardenstaart of knot wordt vastgebonden. Het ligt he-le-maal aan de meid die jij wil versieren. Het belangrijkste wat je aan jezelf moet vragen is: zijn dit het soort vrouwen die je wil aantrekken? Als het antwoord nee is, maakt het dan wat uit wat ze van je haar denken?

2. Kan iedereen lang haar hebben?

Maar kan iedereen dat lange haar hebben? Het antwoord is simpelweg nee. Dat betekent niet dat je nu door angst alles er af moet knippen, maar het ligt heel erg aan je uitstraling. Denk aan Dwayne Johnson, die zouden we ons nooit met lang haar kunnen voorstellen. Omdat kaal gewoon bij hem past. Maar een Johnny Depp type, hij rockt lang haar als geen ander. We hebben hem met alle haarstijlen gezien, maar lang haar past gewoon het beste bij hem.

Terwijl acteur Zac Efron er juist het beste uitziet met halflang haar. In de zeldzame keren dat hij de fout maakte om zijn haar te laten groeien, zag hij er uiteindelijk erg vrouwelijk uit. En dat heeft hij te danken (of juist niet) aan zijn babyface.

3. Ieder zijn voorkeur en smaak

Uiteindelijk, heeft elke vrouw een ander beeld bij Tarzan-mannen. De ene vindt het super aantrekkelijk, en zou je echt als een beest in bed zien. Bij de ander is het gewoon niet helemaal haar smaak, en dat is ook helemaal oké. Het is net als een voorkeur hebben bij blond of bruin haar, getint of niet getint, krullen of stijl haar en een dik of dun lijf.

Het belangrijkste is dat jij het mooi vindt, als je dat vasthoudt en je zelfverzekerd voelt bij je kapsel, dan zal een vrouw op je pad komen die je haar net zó leuk vindt!