1. Maverick Martini

Oftewel: P***star Martini. Het is een sensuele cocktail om wellicht de avond mee te beginnen, of te eindigen. Het is maar wat je van plan bent. Het is niet de makkelijkste cocktail, maar veel vrouwen vinden hem zeer lekker. Net als andere ‘spannende dingen’ is bij het drinken van deze Martini de juiste opbouw van smaken belangrijk. Er zit hier namelijk een heel ritueel achter. Je begint met het uitlepelen van de half opgediende passievrucht, daarna drink je een klein glaasje bubbels. Wanneer je dat hebt gedaan, mag je pas aan de werkelijke cocktail gaan.

welke cocktails vinden vrouwen lekker favoriet

Doe 5ml limoensap, 30ml vanillewodka, 45ml Passoa en voeg de helft eiwit toe van een ei in een ijsgevulde cocktailshaker. Shake totdat je een frostlaagje krijgt, schenk dit  (zonder ijs) in een martiniglas en leg een half gesneden passievrucht op het drankje. Schenk een klein glaasje prosecco in een apart glas en je bent klaar voor het hele ritueel.

2. Cosmopolitan

De meest iconische van alle vrouwelijke cocktails ooit: de Cosmopolitan — ook wel bekend als de Cosmo — scoort altijd goed bij de vrouwen. De cocktail was altijd al geliefd, maar werd echt populair door een vrouwenfilm. De cocktail is één van de meest gedronken cocktails ter wereld. Dankzij dit originele recept maak je de “Cosmo” voortaan lekker thuis!

favoriete cocktails van vrouwen

Neem 50 ml wodka, meng dit met 25 ml Cointreau en voeg 20 ml cranberrysap en 10 ml limoensap toe. Shake de ingrediënten goed door elkaar en schenk de cocktail in een martiniglas. Om het wat op te leuken kan je ervoor kiezen om het glas te versieren met een reepje sinaasappelschil.

3. White Lady

Zoals je zelf ook wel had kunnen bedenken komt de naam van de witte kleur, wat de cocktail dus een klassieke uitstraling geeft. Maar laat je niet verleiden door het uiterlijk, want het is een vrij sterke cocktail.

Voeg 20 ml Cointreau en 40 ml gin samen en schenk er ook 10 ml citroensap bij. Schud met de cocktailshaker vervolgens de ingrediënten goed door elkaar. Serveer de White Lady in een gekoeld glas. Heb je liever een Blue Lady? Vervang dan de Cointreau door Blue Curacao.