Eén op de drie vrouwen is onzeker over haar eigen lichaam

Ondanks dat er bij ons mannen niet zoveel in ons hoofd omgaat tijdens een stoeipartij tussen de lakens, razen de gedachtes bij vrouwen juist door hun hoofd. Uit onderzoek, waarbij er aan 3000 mannen en vrouwen werd gevraagd wat zij het minst leuk vinden tijdens ‘de daad’, bleek namelijk dat ruim dertig procent van de vrouwen zich schaamt voor hoe haar lichaam eruit ziet. Volgens therapeut Myisha Battle komt dit doordat vrouwen het gevoel krijgen dat hun lichaam moeten voldoen aan onrealistische verwachtingen en hierdoor hebben zij weinig zelfvertrouwen als zij zich zo kwetsbaar opstellen zonder kleding.

Daarnaast blijkt ook dat dit negatieve zelfbeeld van vrouwen hun leven tussen de lakens enorm beïnvloedt, waardoor zij niet open durven te zijn over hun wensen en verlangens tussen de lakens. Bovendien ervaren veel mensen (zowel mannen als vrouwen) de druk dat ze moeten presteren om de ander te laten genieten. Als man wil je natuurlijk niet dat je bedpartner dit gevoel heeft, maar het begint bij het comfortabel voelen bij elkaar. Als iemand zich in deze situatie onzeker voelt, dan is het onmogelijk om écht plezier te ervaren.

wat vinden vrouwen niet leuk in bed

Zo stel je je partner op haar gemak

Om je partner zich op haar gemak te kunnen stellen is het belangrijk om tijdens de daad veel met haar bezig te zijn. Wij mannen hebben er namelijk nogal een handje van om vooral met zichzelf bezig te zijn, waardoor je helemaal niet door hebt hoe je vriendin zich eigenlijk voelt. Dus verleg de aandacht naar haar geef haar eens een echt goed complimentje. Verder is het ook een goed idee om het romantisch te maken voordat jullie in bed duiken door kaarsjes aan te steken, een lekker muziekje aan te zetten of rozenblaadjes op het bed te leggen. Door zo’n romantische sfeer zal je vriendin zich enorm geliefd voelen en wakker je haar zelfvertrouwen alleen maar aan.