Het grote raadsel van intimiteit

Tja, de liefde bedrijven. Het is allemaal maar lastig en soms weet je gewoon echt niet wat je ermee aan moet. Waar geniet de ander nu echt van? Voor mannen één groot raadsel en vrouwen denken het vaak maar al te goed te weten. Echter is niet alles wat lijkt. Dit onderzoek brengt een ander verlangen van mannen in beeld. Dus, wat is voor mannen nu écht belangrijk als het om intieme momenten gaat?

De verlangens van mannen

Mannen verlangen meer naar openheid over het liefdesspel. Ze voelen zich soms een tikkie onzeker over hun lichaam en vinden het belangrijk om hun partner te plezieren. Dan gaat het dus over ‘the happening’ vooraf en de emotionele connectie, dus niet alleen maar de moves in bed.

Maar het wordt nog interessanter. Bijna een derde van de ondervraagden is het eens met de stelling: Ik zou willen dat mijn bedpartner begrijpt dat ik emotionele connectie en intimiteit belangrijker vindt dan trucjes in bed. Heel wat mannen die dus stiekem verlangen naar de diepere connectie.

Jezelf openstellen? No way

Het kan soms lastig zijn om tussen al het gepraat over hoe ‘intens’ dergelijke momenten kunnen zijn, te onthouden dat het eigenlijk een heel kwetsbare ervaring is voor beiden. Je volledig openstellen voor iemand anders kan best stressvol zijn, zelfs wanneer het helemaal goed gaat. Het is en blijft een drempel.

Vluchtige avontuurtjes? Verleden tijd

Eigenlijk is het niet zo gek dat mannen ook gewoon meer willen dan een vluchtig avontuurtje en juist verlangen naar intieme momenten met een emotionele lading. En laten we eerlijk zijn: er is helemaal niks mis met de casual hook-ups, zolang beide partijen ervoor gaan en er goed over wordt gecommuniceerd. Maar goed, niet iedereen zoekt hetzelfde in bed.

Het is toch een soort ding dat de man ‘dominanter’ hoort te zijn. Terwijl ze net zo kwetsbaar zijn als vrouwen op dergelijke momenten. Uiteindelijk herinnert dit onderzoek ons eraan dat mannen en vrouwen eigenlijk allemaal net zo complex zijn, ook als het gaat om de liefde bedrijven. Wat is jouw kijk op intieme momenten?

Benieuwd waar je vrouwen blij mee maakt? Deze expert vertelt: “hier gaan vrouwen goed op in bed.”