Iedereen heeft eigen voorkeuren in bed

Als het gaat om intiem genot, hebben mannen en vrouwen vaak uiteenlopende voorkeuren en verlangens. Deze verschillen kunnen variëren in termen van emotionele behoeften, stimulatie en wat als plezierig wordt ervaren tijdens intieme momenten. Mannen en vrouwen kunnen natuurlijk ook verschillende prioriteiten hebben als het gaat om intimiteit. Het is in ieder geval cruciaal dat communicatie en begrip van elkaars behoeften een sleutelrol spelen voor een bevredigende relatie. Een manier om dit te doen, is dus praten over wat je wel of niet leuk vindt in bed. Iets specifieks waar je opgewonden van raakt, dat misschien niet meteen voor de hand ligt, wordt ook wel een ‘kink’ genoemd. Een kink die veel mannen over het hoofd zien, maar waar miljoenen vrouwen goed op gaan in bed, is de zogeheten praise kink, of wel een ‘lofkink’.

Deze ‘kink’ krijgt veel lof

Maar wat is dit dan precies? Dr. Nicole McNichols, een expert op het gebied van seksualiteit, legt uit dat mensen met een lofkink seksueel gestimuleerd kunnen worden door complimenten van hun partner. Het draait allemaal om het geven van complimenten en positieve woorden tijdens intieme momenten. Voor mensen met deze kink, kan het horen van lovende woorden tijdens de slaapkameractiviteiten een extra dimensie van opwinding toevoegen. Dit kan variëren van eenvoudige woorden als “je doet het geweldig” tot meer specifieke lof over uiterlijk of vaardigheden.

 

Dat vrouwen hier goed op gaan in bed komt vaker voor dan je denkt

Wat interessant is, is dat veel mensen zich niet bewust zijn van deze kink, en al helemaal niet dat het zo vaak voor komt. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat diegene die de complimenten geeft, hier extra opgewonden van wordt. Ben je benieuwd wat jij kunt doen als je iemand tegenkomt die ook wel wat lof kan gebruiken tussen de lakens? Je kunt dan het beste langzaam beginnen en kijken hoe je partner reageert. Gebruik bijvoorbeeld lieve bijnamen, en deel oprechte complimenten over wat je waardeert tijdens de intieme momenten. Een simpele “je ziet er geweldig uit” kan al een positieve impact hebben. Probeer het één en ander uit en kijk wat voor jullie wel en niet goed werkt. Had je verwacht dat vrouwen hier goed op gaan in bed?

Lees ook: Datingexpert onthult de #1 reden dat vrouwen ‘het’ niet meer doen met hun man