Vergeet deze plekjes op je lichaam niet te wassen

Als je alle nare geurtjes van je lichaam wilt verbannen, zijn er cruciale gebieden die vaak over het hoofd worden gezien. Dit kan leiden tot vuilheid en een onaangename stank. Als je dan extra aandacht besteedt aan het reinigen van die plekjes, zul je een enorm verschil merken.

Soms denk je misschien dat je brandschoon bent dankzij je heerlijk geurende douchegel, maar je oksels, voeten, oren, nek en hoofdhuid hebben meer liefde nodig dan je denkt.

Hoofd, schouders, knie en teen

Bij je voeten wordt er aangeraden om een product met zout te gebruiken. Dit omdat zeep en water gewoon niet voldoende zijn. Het zout helpt namelijk bij het elimineren van de bacteriën die de geur veroorzaken. Zout laat een soort stofje achter, dat de hele dag helpt en helpt tegen die geur. Je moet ook wel altijd goed tussen je tenen wassen, omdat daar bacteriën kunnen ophopen. Je zou ook “voetpoeder” kunnen proberen om je voeten droog te houden, en stank te voorkomen.

Douchegel is niet genoeg als het om je oksels gaat, zelfs niet met een fruitige geur. Je moet je oksels maar liefst 20 seconden wassen met een antibacteriële zeep, omdat één snelle veeg niet genoeg is. Producten met zout en appelazijn helpen ook enorm tegen de geurtjes onder de oksels.

Gezichtsverlies door het gezicht niet goed te wassen

Oren worden vaak vergeten te wassen, omdat je deze niet ziet tijdens het douchen. Goed met zeep daarachter wrijven om de opbouw van oorsmeer te voorkomen, is vaak een uitmuntende oplossing om de oren lekker fris te houden. Dit geldt idem voor de nek. Dit is ook een gebied dat vaak wordt vergeten, en we kunnen vaak ten onrechte aannemen dat de shampoo voldoende functioneert voor een grondige reinigingsbeurt.

Het regelmatig wassen van je haar betekent niet noodzakelijk dat je hoofdhuid in de beste conditie verkeert. Zo kan er bijvoorbeeld roos op de hoofdhuid ontstaan. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om dat te veranderen. Het masseren van de hoofdhuid tijdens het wassen is een idee, omdat het de gezondheid van de hoofdhuid en haargroei kan helpen. Maar als je nog steeds last hebt van ophoping van roos, is het misschien tijd om van shampoo te wisselen (waar je lichaam wel goed tegen kan uiteraard).

Een andere vergeten plek is de navel. De navel kan pluis, zweet en bacteriën verzamelen, wat leidt tot geur en infectie als het niet regelmatig wordt schoongemaakt. Dit kan je het allerbeste oplossen door een grondige schoonmaakbeurt met zeep en water.

Hopelijk zal je nu nooit meer alleen de stroom uit de douche naar beneden laten vallen, en echt actie ondernemen tijdens het wassen (om iets frisser en gezonder de douche uit te stappen).