Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is veruit de meest gewaardeerde eigenschap op de werkvloer. Als een baas niet in staat is zijn werknemer verantwoordelijkheden op te leggen en deadlines te halen, hoe kan het team dan op tijd leveren? In tijden van nood zal een werkgever zich wenden tot een betrouwbare medewerker met een eventuele verhoging of promotie als gevolg.

Eerlijkheid

Je kunt niet wegkomen met leugens op de werkvloer. Je mag het niet eens proberen. De leugens zullen uitkomen en het vertrouwen en respect van de werkgever zal snel verloren gaan. Hetzelfde geldt voor je CV, waar je uiteindelijk vooral jezelf mee hebt.

Succesvol Sollicitanten MAN MANNederigheid

We weten dat je geweldig bent. Jij weet dat je geweldig bent. Maar nee, niet iedereen wil horen hoe goed je bent. Wees niet arrogant. Blijf bescheiden over je prestaties en blijf waarde tonen door je werk, niet door je woorden. Je lichaamstaal zegt veel over jou dus wees ook weer niet té bescheiden en laat je kwaliteiten zien.

Effectiviteit

Het is belangrijk voor een werkgever dat je effectief bezig bent. Je kunt je persoonlijke effectiviteit vergroten door bijvoorbeeld effectief te communiceren. Wees duidelijk naar je collega’s en vraag om extra uitleg als het voor jou nog niet duidelijk is. En neem initiatief, een werkgever wil zien dat iemand gepassioneerd is over zijn werk.

Strategisch

Alles heeft een plan. Je kunt geen doel behalen zonder een plan te maken om daar te komen. Ga strategisch te werk. Wees niet bang om risico’s te nemen om een visie werkelijkheid te laten worden. Je moet beslissingen durven nemen, onafhankelijk denken en assertief zijn om grenzen te verleggen.

Lees meer over sollicitatiegesprekken of hoe je je weg naar succes versnelt.