Het beste tijdstip om te sporten als je wil afvallen

Als je graag wat kilootjes kwijt wil, dan is het aangeraden om ’s ochtends te gaan sporten.Hoewel veel mensen een hekel hebben aan sporten in de ochtend, is dus dus wel degelijk beter gebleken als je wil afvallen. Maar waarom is trainen in de ochtend beter als je dit doel voor ogen hebt? Dat komt omdat het sporten in de ochtend je minder hongerig maakt en ook nog eens extra goed is voor de verbranding van lichaamsvet. Hetzelfde geldt echter niet voor krachttraining, dat kun je namelijk beter op een ander tijdstip doen.

 

Op welk moment van de dag kan je het beste krachttraining doen?

Is afvallen niet jouw prioriteit en train je liever om sterker te worden en grote spieren te kweken? Dan kun je het beste tussen 2 uur ‘s middags en 6 uur ’s avonds de sportschool bezoeken. Dat komt omdat je dan ontzettend veel energie hebt en de testosteronproductie in het lichaam het hoogst ligt. Testosteron is een ontzettend belangrijk hormoon voor het lichaam en is essentieel voor de opbouw van de spieren.

welk tijdstip het beste om te sporten

Heeft de tijd van sporten invloed op je slaap?

Uit recente onderzoeken blijkt dat het sporten voor het slapen niet slecht voor je is en zelfs voordelig kan zijn voor de kwaliteit van je slaap. Echter moet daar wel bij worden vermeld  dat dit niet voor intensieve trainingen geldt. Intensief trainen vergt veel inspanning van je lichaam waardoor je lichaamstemperatuur weer omhoog gaat, wat niet bevorderlijk is voor je nachtrust. Houd daar dus rekening mee.

Al met al is het dus van groot belang dat je naar jouw trainingsdoel kijkt om te bepalen welk tijdstip het beste is om te sporten. Wil je afvallen? Dan is de ochtend de beste keuze. Wil je spieren kweken en groeien? Dan kan je het beste in de middag met die gewichten gaan smijten. Succes en op naar die summerbody!