Wat zit er aan de binnenkant van ene KitKat?

Grote kans dat je altijd gedacht hebt dat er binnenin een KitKat gewoon een knapperige wafel zit die omhuld is met chocolade, maar eigenlijk blijkt dat helemaal niet zo te zijn. Gregg Wallace, de presentator van de BBC-documentaire Inside the Factory, bracht in een aflevering uit 2015 een bezoek aan de KitKat-fabriek in York. En hij kwam erachter dat de KitKats die niet helemaal de goede smaak, gewicht of vorm hebben van de band worden getrokken en uiteindelijk weer als wafelvulling voor nieuwe Kitkats worden gebruikt. De vulling van de chocolade reep is dus eigenlijk gemaakt van cacaovloeistof, suiker en een kleine hoeveelheid verpletterde Kitkats die niet helemaal goed zijn waren gewicht of smaak. 

 

Een goede methode om voedselverspilling tegen te gaan

De manier hoe de KitKats van binnenin wordt gemaakt is dus eigenlijk een hele goede manier om voedselverspilling tegen te gaan. Want in plaats van dat ze worden weggegooid, worden ze verpletterd en voegt het bedrijf er suiker en cacao aan toe, waardoor het weer een nieuwe chocolade reep is. Kortom, KitKats zijn letterlijk verpletterde KitKats. Gelukkig smaken ze er niet minder door!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KITKAT (@kitkat)

Maar wat was er eigenlijk eerst?

Na deze onthulling vinden veel fans het nog wel onduidelijk hoe de eerste repen dan eigenlijk gemaakt werden. Zo vroegen zij zich af wat er eerst was de KitKat reep of de KitKat vulling en andere vragen zich af wat er dan eigenlijk in de vulling van de eerste chocolade reep zat. Gelukkig hebben de fans hier uiteindelijk ook een antwoord op gekregen. Een woordvoerster heeft namelijk laten weten dat er voor de eerste productie van de KitKat geen andere vullingen werden gebruikt. Het is dus wel degelijk exact dezelfde formule gebleven.

Bron: LadBible