1. Kerstmarkt Amsterdam

Je kan zeggen wat je wil, maar iedereen moet minstens één keer per jaar naar een kerstmarkt toe. Naast de heerlijke sfeer die er hangt, kan je ook nog zoveel andere dingen doen daar. Je kan ervoor kiezen om rondjes te lopen en te kijken naar alle leuke spullen die ze verkopen op de markt. En een kerstmarkt is natuurlijk geen kerstmarkt zonder warme chocolademelk met slagroom of heerlijke glühwein.

Heb je genoeg tijd op de markt doorgebracht, kan je altijd nog ervoor kiezen om de binnenstad in te gaan. Er zijn meerdere kerstmarkten in Amsterdam waar jij uren kan doorbrengen. Te veel tijd over deze vakantie, bezoek ze dan zeker allemaal een keer.

2. Light Festival Amsterdam

Het populaire Light Festival is er weer en deze keer mogen we met zijn alle genieten van het thema “Imagine Beyond”. Het is super bijzonder om het te zien in het donker, zeker nu je vanaf dit jaar ook de kunstwerken kan bewonderen vanaf boten. De lichtkunstwerken op, in en langs de Amsterdamse grachten zorgen ervoor dat jij meegenomen wordt naar de wereld van verbeelding. Voor de boot-tickets, vergeet dan niet op tijd kaartjes te kopen! Dit kan op de website van het Light Festival.

 

3. Festival Valhalla

Dat het échte festivalseizoen voorbij is hoeft niet betekenen dat we geen feestjes kunnen pakken. Integendeel! Een van de bekendste december festivals van onze hoofdstad keert ook dit jaar weer terug en het belooft een groot spektakel te worden. We hebben het natuurlijk over het indoor festival Valhalla. Al jarenlang wordt dit feest gehouden in de RAI en ook dit jaar – voor het eerst sinds 2019 – zal dit de place to be zijn van dit veelzijdige festival.

Met maar liefst vijf verschillende stages is er van alles wat. De muziek is zeer uiteenlopend. Ben je meer fan hiphop, latin en R&B? Dan kan jij op de Tangle stage genieten van de tunes van onder andere Bizzey, Freddy Moreira en Josylvio. Ga je veel lekkerder op techno of house, dan mag jij ook in je handjes klappen. Artiesten als Benny Rodrigues, Mau P, Michel de Hey en Enzo Seragusa zullen zorgen voor de allerbeste tunes. In totaal zullen er maar liefst 50+ artiesten optreden. valhalla feest december

Van raven tot relaxen op disco-deuntjes of met de heupen losgaan op latin; hier is daadwerkelijk voor ieder wat wils. Tot slot zullen er prachtige decors, veel show, acrobatiek  en attracties zijn om de kerst goed af te trappen.

Heb jij de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december nog geen plannen? Dan hebben we goed nieuws. Er zijn nog kaartjes te koop voor Valhalla. De reguliere tickets zijn voor 95% uitverkocht, dus ben er snel bij. Check deze link voor ticketprijzen en meer informatie.

4. Schaatsen op Museumplein

Dit is een van de leukste jaarlijkse plekken in de hoofdstad in de decembermaand. Op het welbekende Museumplein in Amsterdam-Zuid staat ook dit jaar weer een grote ijsbaan opgebouwd. Wij noemen het ook wel plezier voor jong en oud, een plek waar iedereen bij elkaar komt voor gezelligheid. Dat mag je natuurlijk niet missen.

5. Amsterdamse Winterparadijs

Liever zin in een groot feest met een après ski-gehalte? Dan is het Amsterdamse Winterparadijs echt iets wat jij niet mag missen met je vrienden. Naast de vele indoor-activiteiten zoals schaatsen, curling en karaoke, kan je ook nog genieten van ontzettend veel eet- en drinkkraampjes. Het beste van allemaal? Nadat jij en je vrienden lekker gegeten hebben, is het pas echt tijd voor feest.

Dit jaar kan je namelijk optredens van onder andere Hans Klok, Tino Martin, Emma Heesters en Bilal Wahib verwachten. Of gezellige naar de après-ski, voor de liefhebbers met heimwee naar het voorjaar! Koop snel je tickets op de website van het Amsterdamse Winterparadijs.