Wie moet de rekening betalen op de eerste date?

Het klinkt voor veel mannen als de normaalste zaak van de wereld: de man betaalt de eerste date en de vrouw niet. Hierdoor proberen mannen extra galant te zijn en natuurlijk al hun charmes in de strijd te gooien om er een tweede date uit te kunnen halen.

Maar tegenwoordig is het helemaal niet zo normaal meer dat mannen de eerste date betalen. Sterker nog: een vrouw stelt steeds vaker voor de rekening te splitten of zelf te betalen. Grote kans dat je in zo’n situatie echt even niet meer weet wat je moet doen. Want moet je de vrouw nou laten betalen? Of ben je een slechte date als je de rekening niet gewoon zelf op je neemt?

waarom wil vrouw betalen eerste date

Wat doe je als een vrouw wil splitten of zelfs wil betalen?

Vaak weet je niet of vrouwen aanbieden om de rekening te betalen om galant te zijn of dat ze het echt menen. Maar maak je daar vooral niet te druk om, want je zult dit aan hun gezichtsuitdrukking echt wel kunnen herkennen. Merk je aan een vrouw dat ze de rekening alleen wil splitten of betalen om galant te zijn? Heb het er dan vooral even over en zeg dan dat je het echt niet erg vindt om de eerste keer gewoon de rekening te betalen en dat zij de volgende date mag betalen. Hierdoor ben je een gentleman en heb je dus ook (hopelijk) meteen een tweede date in de pocket. Een betere win-win situatie kan bijna niet, toch?

Staat je date erop om de rekening te betalen?

Mocht je date er echt op staan om de rekening te splitten of helemaal zelf te betalen? Doe dit dan ook vooral. Vrouwen hebben namelijk al snel het gevoel dat als een man voor hen betaalt dat ze daar ook iets voor terug moeten doen en dat gevoel hebben vrouwen liever niet. Dus blijf dan vooral niet pushen.