‘Prima, veel plezier’

Je vertelt je vriendin (of misschien zelfs je vrouw) dat je nu zo achter de gameconsole gaat zitten. Of je vertelt dat je morgenavond met je vrienden naar de kroeg gaat en niet weet hoe laat je thuis bent. Super leuk denk je, maar dan reageert ze met dit: “prima, veel plezier”. Een héél gevaarlijk zinnetje, geloof ons maar. Hoewel het klinkt alsof ze het écht prima vindt, is niets minder waar. Om te voorkomen dat je op de bank moet slapen, leggen we je uit wat je dan moet doen.

In plaats van écht naar je console toe te lopen of naar de kroeg te gaan, vraag haar of ze liever heeft dat je thuis blijft. Denk niet “ze zei toch dat het prima is”, want wij weten dondersgoed dat ze dat niet aardig bedoelde. Misschien wil je het niet horen of je doet alsof, maar bij de “prima” zetten ze een gevaarlijke toon. En daar kan je niet voor weglopen. Want wat ze nou werkelijk bedoelen is: als-je-nu-ook-echt-gaat-ben-ik-er-klaar-mee-want-je-moet-begrijpen-dat-ik-niet-wil-dat-je-gaat.

Mannen komen van mars vrouwen van venus

Het geheim van een goede relatie is communicatie, daarom is het belangrijk dat jullie een keer gaan zitten en gaan praten over jullie manieren van ruzie maken en emoties uiten. Zo kun je in het vervolg beter aanvoelen wat de ander bedoelt en worden zelfs de meest onvermijdelijke ruzies een stuk makkelijker om op te lossen. We horen je al denken: waarom moeten wij wel communiceren als zij dat geen eens doen? Je kent de gezegde: “mannen komen van mars vrouwen komen van venus”. Dat is echt zo.

Mannen en vrouwen leven in zulke verschillende werelden. Wij begrijpen hen niet, en zij ons net zo min. Dat is niet erg, als je er maar over praat. Zoek dus uit wat de reden is waarom zij niet wilt dat je naar die gameconsole gaat of morgen met je vrienden gaat. Probeer te begrijpen wat ze vertelt. Je hoeft heus niet altijd toe te geven, maar door over haar gevoel te praten en haar gerust te stellen zorg je voor meer vertrouwen. Wie weet zal zij de volgende keer niet meer zo reageren. Good luck!