Recordhoeveelheid Tikkies gestuurd in 2022

Wij Nederlanders zijn ontzettend gierig. Zo proberen we het zo lang mogelijk uit te stellen om een rondje te halen in de kroeg en zijn we gek op Tikkies sturen. Ondanks dat het vaak om een paar euro gaat moet en zal de Tikkie worden gestuurd en daarom hebben wij Nederlanders dit jaar dan ook met zijn allen in totaal 130 miljoen Tikkies gestuurd. Dit was goed voor een bedrag van 5.5 miljard euro. Maar waar werden eigenlijk de meeste Tikkies voor gestuurd in 2022?

Een Tikkie werd het afgelopen jaar vooral gestuurd om eten en boodschappen te verrekenen en het lunchen met vrienden. Maar er zijn ook veel Tikkies voor feestjes gestuurd. Zo kwamen de termen ‘munten’, ‘drankjes’ en ‘carnaval’ heel veel terug. En stiekem maken we ons allemaal schuldig aan zulke Tikkies, toch? Want stel je voor dat je voor een ander moet betalen…

Tijdens het WK werden de allermeeste Tikkies gestuurd

Verder was de drukste dag voor Tikkies in 2022 op vrijdag 25 november. Zo werden er op deze dag maar liefst 530.000 Tikkies betaald en dat kwam niet alleen omdat Nederlanders op deze dag hun salaris ontvingen, maar ook omdat Oranje een wedstrijd speelde tegen Ecuador op het WK in Qatar. Waardoor de omschrijvingen vooral te maken hadden met ‘voetbal’, ‘WK’ en ‘bier’.

Tikkies gestuurd 2022

Hoelang doen we erover om een Tikkie te betalen?

Als we een Tikkie sturen, verwachten we eigenlijk wel dat hij binnen een paar minuten wordt betaald. Anders vinden we het geen enkel probleem om de ander er een paar dagen laten nogmaals aan te herinneren dat die Tikkie echt betaald moet worden. Gelukkig begrijpt bijna iedereen onze wensen en werden in 2022 de Tikkies heel snel betaald. Zo betaalde 89 procent binnen één dag. 63 procent binnen een uur en 36 procent zelfs binnen vijf minuten.

Naast dat we snel kunnen betalen is de waarde van de Tikkies wel enorm toegenomen, zo was een gemiddelde Tikkie. 41,84 euro en dat is ruim drie euro meer dan vorig jaar. Oei dat is natuurlijk niet wat we willen!