Wanneer gaan mensen vreemd?

Kerst kan een prachtige tijd zijn voor geliefden om romantisch bij het haardvuur zitten, samen de kerstboom versieren, op een romantische schaatsdate gaan en lieve cadeautjes voor elkaar te kopen. Het klinkt prachtig, maar dit ideaalbeeld brengt ook veel druk met zich mee. Er kunnen misverstanden ontstaan wanneer de ene partij vindt dat de ander niet genoeg zijn best doet of veel te druk is met andere dingen. Dit is vaak iets wat al dieper zit tussen koppels, maar tijdens de kerst komt dit pas echt tot uiting. Irritaties ontstaan, maar door alle verplichtingen rondom kerst ben je vaak toch gedwongen bij elkaar en is er geen tijd om afstand te nemen, af te koelen en een goed gesprek te hebben. Dit resulteert in aannames dat de liefde misschien niet meer bestaat en na de kerst komt dat soms tot uiting in vreemdgaan.

dag vreemdgaan 9 januari

Het is bewezen. 9 januari is dus de dag waarop de meeste mensen vreemdgaan. En de reden hiervoor is eigenlijk best sneu.

Ook datingsite ‘Gleeden’ (een Engelse datingsite speciaal voor getrouwde mensen) ziet het gebeuren. In januari neemt het aantal nieuwe gebruikers per maand toe met 320%, meldt Metro.UK.

Oplossing

De oplossing is echter niet zo lastig, zoals je misschien zelf ook al geraden had. Maak een beetje tijd voor elkaar vrij tijdens Kerstmis om lekker samen te genieten van jullie vrije dagen. Lukt dat niet? Dan is open communicatie is natuurlijk ook enorm belangrijk in dit verhaal. Soms is het leven gewoon druk, maar communiceer duidelijk over het feit dat je nog steeds van je partner houd. Als je echt geen tijd vrij kan maken, stel dan voor om de week na kerst samen een weekendje weg te gaan of een leuke date te plannen. Je partner zal dit enorm fijn vinden. En nog een pluspunt: zo voorkom je een hoop gedoe en zijn jullie op 10 januari nog steeds gelukkig samen (met z’n tweetjes!).