Nieuwe vriendin voorstellen aan de ouders

Laten we meteen met de deur in huis vallen: mannen zijn over het algemeen langzamer in het vertellen dat ze een nieuwe vriendin hebben dan vrouwen de ouders op de hoogte brengen van hun nieuwe vlam. Er spelen ontzettend veel factoren mee, wanneer dat gebeurt. Natuurlijk niet gek, want het is ook erg spannend om je nieuwe partner voor te stellen aan je ouders. Want stel dat je ouders haar nou helemaal niets vinden? Of gedragen ze zich wel een beetje normaal tegenover je nieuwe vriendin?

 

Redenen om je nieuwe vriendin voor te stellen

Een nieuwe partner kan best ongeduldig worden bij mannen. Een man twijfelt namelijk niet alleen omdat ze bang zijn dat de ouders gek reageren. Maar andersom kan natuurlijk ook: je nieuwe vriendin vindt je ouders maar niks. Tot slot wilt een man altijd wat langer wachten, omdat ze dan zeker weten dat de relatie écht serieus is. Zo weten ze zeker dat ze iemand voorstellen die vaker over de vloer komt.

Het is heel vervelend als je ouders zeggen ‘wanneer komt dat leuke meisje weer?’ terwijl het achteraf niet werkte en jullie elkaar niet meer spreken. Dan heb je wéér wat uit de leggen aan je ouders. En we snappen dat je daar niet op zit te wachten.

Hoelang duurt het gemiddeld?

Natuurlijk verschilt het per persoon heel erg. De ene man stelt zijn nieuwe vriendin al binnen twee weken voor, omdat hij voelt dat het wel goed zit. De andere man doet er een half jaar over, omdat hij heel erg twijfelt. Al met al duurt het gemiddeld drie maanden voordat een man zijn nieuwe partner voorstelt aan zijn ouders.

Minder dan 20 procent neemt na zes maanden zijn vriendin pas mee naar een familiegelegenheid. Maar mannen, zes maanden is echt lang, weet wat jij je nieuwe partner aan doet. Het zal meestal alleen maar voor spanning zorgen.