Het verhaal van de Netflix-serie is een groot succes

In januari 2023 was Lupin de best bekeken nieuwe serie van Netflix. Zo werd de serie door 76 miljoen huishoudens bekeken, waardoor het na Bridgerton destijds het meest succesvolle Netflix-debuut aller tijden was. De in Frankrijk geboren acteur, Omar Sy, speelde hierin de hoofdrol van Assane Diop, een gentleman-oplichter geïnspireerd door Arsène Lupin. Dit is een personage van gentleman-dief uit de verhalen van de Franse schrijver Maurice Leblanc.

In de eerste delen van de serie heeft Assane een duidelijke wraakmissie, namelijk het onrecht dat zijn vader is aangedaan recht te zetten. Als tiener verloor hij namelijk zijn vader, nadat die was beschuldigd van een misdaad die hij niet had gepleegd. 25 jaar later laat Assane zich inspireren door de boeken over Arsène Lupin om als gentlemen-inbreker zijn vader te wreken. Echter komt hij in de Franse hoofdstad Parijs in de knoop wanneer zijn voormalig vriendin en hun zoon ook betrokken raken bij dit alles.

Wanneer wordt Lupin deel 4 verwacht op Netflix?

Na lang te hebben moeten wachten is onlangs (op 5 oktober 2023) het derde seizoen van Lupin op Netflix gereleased. Deze datum werd op een speelse wijze bekend gemaakt. Zo gaf Assane in een video aan fans de mededeling dat hij de datum ergens op Netflix verstopt had, en aan hen de taak om de code te kraken. Met succes wisten de fans uit te vogelen dat de derde reeks op 5 oktober 2023 van start zou gaan. Aan het einde van het tweede seizoen was te zien hoe Assane, die op dat moment de meest gezochte crimineel van Frankrijk was, op de vlucht gaat voor de politie. In het nieuwste deel keert Diop terug naar Parijs. Zo wil hij de zwarte parel stelen en zijn grootste truc ooit uithalen. De strijd wordt persoonlijk en ditmaal zal ook zijn moeder in alles betrokken worden.

Wat we al zeker weten is dat er een vierde deel van Lupin zal komen De eerste twee delen van de Franse serie bestonden uit telkens vijf afleveringen. Ditmaal zijn er twee keer zeven afleveringen gemaakt. De eerste zeven zijn dus op 5 oktober 2023 gelanceerd. Er is nog geen exacte releasedatum voor deel 4 door Netflix naar buiten gebracht, maar de verwachting is dat dit tussen de drie en zes maanden na het derde deel zal zijn. Dit was namelijk ook het geval bij de eerste twee seizoenen.

Bekijk hieronder de trailer van het derde seizoen van Lupin: