Wanneer moet je deodorant gebruiken?

Na een uitgebreid bezoek aan de sportschool of vlak voordat je naar een sociale gelegenheid gaat, is het normaal dat je je deodorant tevoorschijn haalt. Het zorgt ervoor dat je fris ruikt en je zelfverzekerder voelt. Toch is de kans groot dat jij je deodorant al die tijd op de verkeerde manier hebt gebruikt. Dat ligt niet per se aan het precieze moment, maar wel of jij overdag of ’s avonds deodorant onder je oksels spuit.

Veel deodoranten beschikken over bepaalde ingrediënten waarmee zweten wordt tegengegaan: antitransparantie. Je denkt wellicht dat je deze het beste na het sporten kan gebruiken of op een warme dag wanneer je de deur uitgaat, maar uit onderzoek blijkt iets anders. Je kunt je deodorant namelijk het beste ’s avonds opdoen, voordat je gaat slapen. Dat klinkt weliswaar vreemd, maar er zit een logische gedachte achter.

Waarom in de avond?

Overdag zijn we een stuk actiever dan wanneer we ’s avonds in bed liggen en slapen. Deodorant werkt beter wanneer je het aanbrengt op droge oksels. Ben je overdag veel aan het zweten, dan worden de stoffen minder goed opgenomen. Als we echter in bed liggen en ons minder inspannen, zijn onze oksels een stuk droger. Je kunt dus het beste deodorant opdoen voor het slapengaan.

Aangezien veel deodoranten wel 48 uur meegaan, hoef je vervolgens ook niet nogmaals na het sporten wat deo op te spuiten. Dat ligt natuurlijk net aan hoe intensief je work-out is geweest. Een beetje extra kan natuurlijk geen kwaad. Maar heb jij morgen dus een belangrijke werkafspraak of date op de planning staan? Dan kun je het beste vanavond alvast wat van je deodorant gebruiken om aan te brengen voor het slapengaan.