Baby’s beginnen normaliter met kruipen na 7 tot 10 maanden

Veel ouders zullen zich afvragen wanneer leert een baby kruipen? Maar om maar meteen met de deur in huist te vallen, niet iedere baby doet dit. Sommige kids gaan kruipen en andere natuurtalenten slaan het over en gaan gelijk staan. Maar wanneer jouw baby wel een kruiper blijkt te zijn dan kun je verwachten dat hij mee begint als hij tussen de zeven en tien maanden is. Voor dat een baby dit kan moet die zich voorbereiden, want de rugspieren moeten sterk genoeg zijn en het hoofd moet rechtop gehouden kunnen worden.  Maar jij kan je zoon of dochter wel helpen en stimuleren met de onderstaande tips.

 

1. Geef hem de ruimte om te leren kruipen

Geef je kind de ruimte en de vrijheid om het kruipen te leren. Dit betekent dat je baby niet constant in een zitje moet blijven zitten en dat hij genoeg ruimte moet hebben om lekker op ontdekkingstocht te gaan.

2. Laat je baby kiezen wanneer hij wil kruipen

Het is bij het kruipen belangrijk je kind niet te forceren, kruipen ieder kind leert dit op zijn eigen tempo. Als hij eraan toe is, dan gebeurt het wel.

wanneer begint baby met kruipen

3. Moedig hem aan met complimenten

Blijf je kind aanmoedigen bij zijn pogingen om te leren kruipen, dit zal hem helpen om door te zetten.

4. Leg speelgoed net buiten zijn bereik

Wanneer jij het favoriete speeltje van jouw zoon of dochter net buiten zijn of haar bereik neerlegt, zal jouw kind zich eerder geroepen voelen om te proberen te kruipen.

5. Kruip samen met je kind

Je kan natuurlijk zelf het goede voorbeeld geven, door lekker met hem mee te kruipen. Dat zal jouw kleintje fantastisch vinden.

We hebben nog meer tips voor jonge vaders. Wacht jij nog altijd op die eerste woordjes van jouw kleine? Bekijk dan de tips om een baby te leren praten.