Hoeveel calorieën verbrand je met wandelen?

Wil je meer calorieën verbranden, maar ben je niet te porren voor een intensieve work-out? Door een beetje creatief te zijn, kun je het maximale uit je wandeling halen en meer calorieën dan gebruikelijk verbranden. Hoeveel calorieën je tijdens het wandelen verbrand, heeft met verschillende factoren te maken. Hier hebben we zes tips:

Calorieën met wandelen

1. Wissel het tempo af

Je verbruikt tijdens het wandelen meer calorieën als je wisselt van tempo. Wandel eerst een paar minuten op een normale snelheid en wandel daarna voor twee minuten stevig door. Wanneer je dit blijft afwisselen, zul je meer calorieën verbranden omdat je een soort interval uitvoert.

2. Met wandelstokken verbrand je meer calorieën

Wanneer je nog niet boven de zestig bent, dan zul jij je misschien afvragen waarom je wandelstokken zou gaan gebruiken, maar met Nordic walking stokken verbrand je al snel 120 calorieën per uur extra, omdat je met deze stokken naast je beenspieren, ook je arm en rugspieren gebruikt. Het zal dus zeker helpen met afvallen.

3. Loop op afwisselende terreinen

Zorg dat je niet alleen op de stoep wandelt, maar ook bijvoorbeeld in het bos. Wanneer je op een andere ondergrond wandelt, gebruikt je lichaam andere spieren. Vandaar dat je op deze manier ook meer calorieën kunt verbranden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kosta Williams (@kosta_williams)

4. Pas trucjes toe om meer te wandelen

Net als bij andere vormen van beweging geldt hier ook, des te meer je beweegt, des te meer je verbrandt. Pas daarom in het dagelijks leven trucjes toe, die je helpen genoeg te blijven lopen. Pak niet de bus, maar loop het stukje als dit kan.

5. Wandel met gewicht

Iedereen heeft wel eens van die zware schoolboeken in zijn schooltas moeten meesjouwen. Hoewel dit niet altijd prettig was, is het wel de manier om meer calorieën te verbranden tijdens het lopen. Het is daarom een goed idee om nog is een keer die rugtas goed te vullen voordat je gaat wandelen.

6. Gebruik een wandel of hardloop-app en verbrand meer calorieën

Er zijn verschillende apps waarmee je routes kunt kiezen, activiteiten kunt bijhouden en die kunt delen met een community van gebruikers. Je zult hier niet direct meer mee verbanden, maar het kan je wel motiveren om door te blijven gaan. Hopelijk gaat dit jou helpen om voor de zomer fit te zijn.

Ben je toch toe aan een intensievere work-out? Met deze sporten verbrand je de meeste calorieën.