1. Zet muziek aan

Het luisteren naar muziek beïnvloedt vele delen van je hersenen, die jou motiveren, je stemming verbeteren en je energiegehalte verhogen. Genoeg reden dus om eens een leuke tune aan te zetten op je werk of je oordopjes mee te nemen. Fun fact: klassieke muziek in het bijzonder helpt mensen te concentreren en ontspannen.

2. Drink veel water

Het menselijk lichaam heeft nu eenmaal veel H2O nodig. Zorg dus dat je altijd een fles water in je bureaulade hebt liggen, want voldoende hydratatie is een belangrijk onderdeel om energiek te blijven. Dit gebeurt er wanneer je water in plaats van koffie gaat drinken.

Koffie zonder man man cafeine wakker blijven op werk

3. Ga naar buiten

Wanneer je merkt dat je een inkakker begint te krijgen op het werk, is het wellicht verstandig om even een frisse neus te gaan halen. Frisse lucht en wat zonlicht (of wat regendruppels in ons geval) zullen je goed doen. Maak een korte wandeling tijdens de lunch en voor het slapen gaan om je hoofd fris te houden.

4. Eet een (gezonde) snack

Chocolade bevat ook cafeïne, dus dat is wellicht niet het beste idee. Lage bloed suikers maken je duf, ga dus opzoek naar voedzame voedingsmiddelen. Voorbeelden van een goede snack zijn: wortelen, sinaasappels, noten, avocado of bonen.

5. Kauwgom

Gedachteloos kauwgom kauwen, heeft bewezen een ware bron te zijn van alertheid en energie. Je mond bezig houden met kauwgom helpt ook tegen het kaakbijten, wat er voor zorgt dat je op de verkeerde manier ademhaalt. Ademhaling is op zijn beurt weer belangrijk voor focus.

Geniet van de bakken koffie die je neemt en zie het niet als een glas water. Voor de beste koffie kun je terecht bij deze 5 toffe koffietenten.