1. Voldoende nachtrust

Die donkere kringen en wallen onder je ogen werken niet bepaald in je voordeel. Om er jonger uit te zien is voldoende nachtrust uitermate belangrijk voor je. Drink geen koffie meer na 14.00 uur, want dit werkt 10 uur lang door. Wanneer je in bed ligt, ga dan slapen in plaats van eindeloos op Facebook scrollen. Dit zorgt ervoor dat jij meer nachtrust krijgt. Ook helpt het nemen van een warme douche goed, hoewel een koude douche ook wel degelijk vele voordelen kent.

 Jonger uit te zien jonger uitzien slapen nachtrust uitrusten MAN MAN

2. Werk je man boobs weg

Je kunt op twee manieren van je man boobs afkomen: #1. train je man boobs weg of #2. verberg je man boobs.

3. Ga regelmatig naar de kapper

Je herenkapsel moet er altijd on point uit zien. Er jonger uitzien betekent regelmatig (maximaal om de vijf weken) naar de kapper of barber gaan.

4. Voer elke ochtend rek en strek oefeningen uit

Voordat je de badkamer in gaat om een douche te nemen, moet je jezelf verplichten om eerst wat rek en strek oefeningen te doen. Op deze manier wordt je lichaam flexibeler en krijg je minder snel klachten (als een oude man) wanneer je achter je bureau op kantoor zit.

Yoga rek en strek oefeningen sporter jonger uit te zien MAN MAN

5. Vermijd oude mannen cologne

Je wilt niet ruiken als je opa én je wilt zeker niet die leuke blondine van je werk aan haar opa moeten doen denken wanneer jij voorbij loopt. Ga voor een moderne geur.

6. Sport met regelmaat

Wanneer je ouder wordt verlies je elk jaar spiermassa wordt je sneller chubby. Doe het daarom vooral niet ‘rustig aan’ wanneer je buiten of in de sportschool traint. Neem niet genoegen met minder en streef naar het maximale. Work hard, train hard.

7. Verzorg je baard goed

Het is belangrijk dat je jouw baard goed verzorgt. Werk deze met regelmaat bij en fix vooral die gaten in je baard.

Men baard heren baardlengte verzorging MAN MAN

8. Trim je wenkbrauwen op de juiste manier

Mannen hebben naarmate ze ouder worden vaak enorme borstel wenkbrauwen. Wanneer je je wenkbrauwen trimt zie je er meteen een stuk jonger uit. Die doorlopende en/of die wc-borstel wenkbrauw kunnen namelijk echt niet meer. Wil jij weten hoe je dit het beste kan aanpakken? Wenkbrauwen verzorgen doe je zo.

9. Knip je neus- en oorhaar

Het ziet er simpelweg niet fris uit. Punt.

10. Smeer je gezicht in met zonnebrandcrème

Smeer je in met zonnebrand wanneer je in de zon gaat zitten. De zon laat je huid er op latere leeftijd een stuk ouder uitzien.

Niet alleen jouw gezicht speelt een grote rol om er jonger uit te zien, maar ook je kleding. Zorg dan ook dat ze in topconditie blijven met sneakers schoonmaken.