Kjeld Nuis heeft het goed voor elkaar

Kjeld Nuis behoort net als Ireen Wüst tot de absolute top in Nederland. Er staat geen maat op zijn prestaties en mag zich nu dus een van Nederlands beste langebaanschaatsers noemen. Zo is hij de huidige wereldrecordhouder op de 1500 meter en heeft hij meerdere andere records op zijn naam staan. Bij zo’n status hoort natuurlijk ook een interessante wagen, in het geval van Kjeld is dat de Toyota RAV4 black Edition.

De Toyota RAV4 black Edition van Kjeld Nuis

Kjeld Nuis en Toyota hebben een innige band en als ambassadeur van het Aziatische merk kan hij niet anders dan trots zijn op de wagen die hij bezit. Volgens Kjeld is het dan ook een wagen die perfect bij hem past. ‘Heerlijke stoelen, een perfecte wegligging en diverse extra’s maken dat deze Toyota ideaal is voor mij’, aldus de schaatser. De uitstraling van de wagen doet hem nog het meeste denken aan de befaamde Batmobile.

Dat bijzondere effect wordt vooral veroorzaakt door de kleur. De zwarte kleur in combinatie met het ontwerp zorgt ervoor dat de wagen lekker opvalt. Zo is nagenoeg alles zwart, van de grill tot aan de bumper en van de buitenspiegels tot aan de spoilers. De wagen wordt pas echt compleet dankzij de camera’s die ervoor zorgen dat Kjeld in elke situatie ‘in control’ is. Binnenin is het al net zo praktisch: het premium JBL audiosysteem stuurt maar liefst negen speakers aan zodat de muziekbeleving onderweg ook optimaal is.

Indrukwekkend aantal pk’s voor 50.000 euro

Natuurlijk zijn die extra’s leuk, maar waar het echt om gaat zijn de prestaties. Dat zit wel goed bij Toyota. De hybride is voorzien van een indrukwekkende aandrijflijn. De 2,5-liter viercilinder benzinemotor in de Toyota RAV4 black Edition levert, in combinatie met de krachtige elektromotor een vermogen van 160 kW/218 pk in de 2WD versie. De AWD doet daar met 163 kW/222 pk nog een schepje bovenop. Daar hangt uiteraard een leuk prijskaartje aan vast, maar als het aftikken van 50.000 euro geen probleem is, kan je ook in zo’n dikke wagen rijden.