Waar moet je over praten tijdens een date?

We weten wel ongeveer welk onderwerp we absoluut moeten vermijden. Hier hebben het hier natuurlijk over je vorige relatie of politiek. Dingen die absoluut niet relevant zijn en regelmatig voor ongemakkelijke en soms zelfs vervelende gesprekken kunnen leiden. Maar waar moet je het dan wel over hebben? Op welke manier maak jij het meeste kans bij je date?

Gelukkig is het niet nodig om daar geheel zelf achter te komen, want een studie deed onderzoek naar bepaalde gespreksonderwerpen tijdens dates. Mensen namen deel en kregen verschillende onderwerpen om over te praten, hierna keken ze of de koppels elkaar nog een keer zouden willen zien.

No go: films

Ondanks dat het altijd een heel leuk onderwerp is om over te praten, blijkt het uit deze studie dat het toch niet zo’n goed idee om dit aan te kaarten op je date. Minder dan 9 procent van de mensen die over films hebben gepraat wilde elkaar nog terug zien.

date onderwerpen praten

Elke keer dat een van de onderzoekers langs een tafel liep waarbij een koppel over films aan het praten was, hoorden ze alleen maar discussies. Dit kwam voornamelijk doordat de meningen tussen mannen en vrouwen ontzettend verschillend waren als het ging om films. 49 procent van de mannen hield van actiefilms, terwijl slechts 18 procent van de vrouwen het daarmee eens was. 29 procent van de vrouwen vonden musicals fantastisch, terwijl 4 procent van de mannen ook van musicals hielden.

Top pick: reizen

De koppels die elkaar graag terug wilden zien hadden het meestal over reizen. Waar er over het onderwerp films meestal discussies ontstonden, kwamen er bij het onderwerp reizen hele mooie gesprekken naar boven. Onderzoekers hoorden koppels praten over mooie vakantie en over hun droombestemmingen. Hierdoor voelden koppels zich meer aangetrokken tot elkaar en voelden zij zich fijn bij elkaar.

Mocht je dus op date willen gaan, heb het dan absoluut niet over films en ga het hebben over reizen. Je favoriete vakanties, de plekken die je nog graag wilt bezoeken.